Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lufthansa nu se mai opreste din greve

Lufthansa nu se mai opreste din greve


Personalul navigant comercial din cadrul Lufthansa, cea mai importanta companie aeriana germana, va efectua marti o noua greva, dupa ce a incetat lucrul vineri si sambata, a anuntat sindicatul german UFO duminica.

Cursele aeriene Frankfurt-Bucuresti, anulate din cauza grevei de la Lufthansa

Sindicatul a precizat ca in prezent poarta discutii interne in vederea stabilirii orei la care va incepe greva si pe ce aeroporturi va avea loc.

UFO a mai precizat ca miscarea de protest ar urma sa fie mai ampla decat vineri, cand s-a limitat la aeroportul de la Frankfurt, al treilea cel mai important din Europa, si care a durat opt ore, intre ora 3.00 GMT (6.00, ora Romaniei) si ora 11.00 GMT (14.00, ora Romaniei).

Sute de zboruri au fost anulate.

Organizarea grevei a fost decisa dupa esecul unor negocieri cu conducerea referitoare la acordarea unor cresteri salariale si la conditiile de munca.

In aprilie, sindicatul a solicitat o crestere a salariilor cu 5% pe 15 luni, care sa se aplice in mod retroactiv incepand de la 1 ianuarie, pentru a recupera cei trei ani de stagnare.

Sindicatul respinge totodata cu fermitate recurgerea la personal de cabina interimar la bordul avioanelor din cadrul Lufthansa.

Potrivit lui Peter Gerber, seful de personal pentru traficul pasagerilor din cadrul companiei, Lufthansa a propus o crestere a remuneratiilor cu "aproximativ 3,5%".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1528 ori