Ryanair are pierderi de milioane, dupa ce i-au plecat pilotii si mii de zboruri au fost anulate

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 13:47
4485 citiri
Ryanair are pierderi de milioane, dupa ce i-au plecat pilotii si mii de zboruri au fost anulate
Foto: CC0 Creative Commons

Profitul net al Ryanair a scazut cu 2% in trimestrul trei din 2017, dupa ce compania aeriana low-cost a platit clientilor compensatii de 25 de milioane de euro in urma anularii a mii de zboruri.

Luna aceasta, Ryanair a informat ca anuleaza peste 20.000 de zboruri, fiind afectati peste 700.000 de clienti, din cauza numarului insuficient de piloti, transmit BBC, Reuters si Bloomberg.

Sindicatele au anuntat ca multi piloti au parasit Ryanair in ultimele luni pentru companiile aeriene rivale, inclusiv Norwegian Air, unde obtin contracte mai sigure, mai bine platite, si conditii de munca mai bune.

In pofida acestor probleme, directorul general Michael O'Leary si-a mentinut estimarea privind obtinerea unui profit de 1,40 - 1,45 miliarde de euro in anul fiscal care se va incheia la 31 martie 2018, in timp ce analistii se asteapta la un castig de 1,43 miliarde de euro.

In trimestrul trei din 2017, profitul net al companiei irlandeze a scazut la 895 de milioane de euro, de la 912 milioane de euro in perioada similara din 2016, in timp ce analistii estimau un castig de 937 de milioane de euro.

In prezent, Ryanair a propus pilotilor salarii mai mari cu 20% fata de cele date de companiile rivale, inclusiv Norwegian Air, iar daca propunerea va fi acceptata la toate bazele cheltuielile in acest an fiscal vor creste cu 45 de milioane de euro, ceea ce nu va submina competitivitatea companiei, a afirmat seful Ryanair.

Acesta a adaugat ca Ryanair va profita de pe urma recentelor insolvente ale Air Berlin Plc, Alitalia SpA si Monarch Airlines, pretul biletelor urmand sa creasca din cauza reducerii capacitatii si a achizitionarii activelor de catre companiile aeriene de linie.

Conducerea Ryanair este increzatoare ca va reusi sa atraga numarul de piloti de care are nevoie pentru a-si indeplini planul ce vizeaza pana in 2024 cresterea numarului de pasageri de la 130 la 200 de milioane pe an.

Capitalizarea bursiera a Ryanair a scazut cu peste doua miliarde de euro din 15 septembrie, cand au fost anuntate primele anulari de zboruri.

Recent, Ryanair a raportat o crestere de 10% a numarului de pasageri transportati in septembrie, in pofida anularii a mii de zboruri.

Compania aeriana low-cost a transportat luna trecuta 11,8 milioane de clienti, in crestere fata de 10,8 milioane, in septembrie 2016.

Factorul de incarcare (numarul scaunelor ocupate la fiecare zbor) a urcat la 97% in septembrie, de la 95% in perioada similara din 2016.

Ryanair, cea mai mare companie aeriana din Europa dupa numarul de pasageri, opereaza 21 de rute de pe aeroporturile din Romania, respectiv Timisoara, Bucuresti si Craiova.

Anul trecut, compania a avut, in Romania, 2,6 milioane de pasageri, iar pentru acest an estimeaza o crestere de 40%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Ryanair pierderi greva, #Ryanair profit , #Companii aeriene