Topul celor mai importante aeroporturi din Europa. FOTO

Luni, 03 Iunie 2013, ora 18:36
9149 citiri
Topul celor mai importante aeroporturi din Europa. FOTO

Trei aerorporturi din Germania, unul din Marea Britanie si unul din Grecia se afla printre cele mai bune zece aeroporturi din Europa, premiate in cadrul World Airport Awards 2012, eveniment dedicat companiilor aeriene.

Aeroporturile premiate au fost alese pe baza sondajelor completate de calatori, care au apreciat serviciile oferite in interiorul facilitatii, precum inregistrarea pasagerilor, transferul acestora dar si oferta magazinelor.

10. Atena International

Aeroportul International Atena a inceput sa functioneze din martie 2001 si este hub-ul principal pentru companiile Aegean Airlines si Olympic Air. La sfarsitul anului 2011, a fost numit al treizecelea cel mai aglomerat din Europa.

9. Hamburg

Aeroportul din orasul german Hamburg, al cincilea cel mai aglomerat din Germania, a fost deschis in ianuarie 1911 si este unul dintre cele mai vechi aeroporturi din lume care sunt in continuare functionale. In 2011, peste 13,5 milioane de pasageri au calatorit din acest aeroport. Dupa numarul de pasageri, acesta este al cincilea cel mai aglomerat din Germania.

8.Helsinki Vantaa

Aeroportul din Helsinki a fost construit in 1952 pentru Jocurile Olimpice de vara si este al patrulea cel mai mare aeroport din tarile nordice. Anul trecut a fost vizitat de aproximativ 15 milioane de calatori.

7.Barcelona International

Aeroportul din Barcelona este al doilea ca marime din Spania, dupa Aeroportul Madrid Barajas si este pe locul 31 intre cele mai aglomerate din lume. In 2012 a fost tranzitat de peste 35 de milioane de calatori.

6.Frankfurt Main

Frankfurt am Main Airport, deschis in 1936, este al treilea cel mai aglomerat din Europa dupa numarul de pasageri. Traficul de pasageri pe aeroportul din Frankfurt in 2012 a fost de 57,5 milioane pasageri.

5.Copenhaga

Aeroportul din capitala Danemarcei a fost vizitat in 2011 de 21,5 milioane de pasageri si se numara printre cele mai aglomerate aeroporturi internationale din Scandinavia. De asemenea, aeroportul este ub-ul principal pentru Scandinavian Airlines, Thomas Cook Airlines Scandinavia si Norwegian Air Shuttle.

4.Londra Heathrow

Aeroportul Heathrow se afla la 32 km de Londra, fiind cel mai important aeroport din Marea Britanie si al treilea din lume, din punct de vedere al marimii. Aeroportul are 5 terminale, iar unul dintre ele este dedicat reginei Elizabeta a II-a.

3.Zurich

Aeroportul din Zurich, construit la 13 kilometri de centrul orasului Zurich a fost deschis in iulie 1921 si este hub-ul principal al Swiss International Air Lines.

2.Munchen

Aeroportul din Munich este baza liniei aeriene Lufthansa unde sunt concentrate majoritatea zboruriilor sale si se afla la 28,5 kilometri de centrul orasului si functioneaza din 1992.

1.Amsterdam Schipol

Schiphol este al patrulea cel mai aglomerat aeroport din Europa si a fost tranzitat, in 2011 de aproape 50 de milioane de pasageri, cu 10% mai mult decat anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Concedierile de la Tesla lovesc din plin singura sa fabrică din Europa. Peste o treime din angajați ar urma să rămână fără slujbă
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la singura sa fabrică din Europa, Grunheide, lângă Berlin, după ce a...
#top aeroport Europa, #cele mai bune aeroporturi, #aeroport Germania, #aeroport Heathrow , #Companii aeriene