Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Traficul de pasageri pe aeroporturile capitalei a crescut la nivel record

Traficul de pasageri pe aeroporturile capitalei a crescut la nivel record


Traficul aerian pe cele doua aeroporturi din Bucuresti a crescut cu aproape 11% in luna iunie, pana la nivelul record de 800.933 pasageri, iar la nivelul primului semestru a inregistrat un avans de circa 7%, la 3,74 milioane pasageri.

"Numarul pasagerilor care au tranzitat cele doua aeroporturi din Bucuresti in primul semestru din 2014 a inregistrat o crestere de aproape 7% fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 8 milioane de pasageri in intreg anul 2014. Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti depaseste tendinta generala inregistrata la nivel european. In plus, pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere accentuata a numarului de miscari de aeronave, devansand si la acest capitol trendul european", se arata intr-un comunicat al companiei care administreaza cele doua aerogari ale Capitalei.

Numarul de miscari de aeronave a crescut cu peste 10% in iunie, comparativ cu aceeasi luna din 2013, ajungand la 9.558 aterizari si decolari. In primul semestru au fost consemnate 47.943 miscari de aeronave, in urcare cu aproape 4%.

La nivelul primului trimestru, traficul aerian a depasit 1,5 milioane de pasageri pe cele doua aeroporturi, numarul pasagerilor fiind mai mare cu 4,5% fata de perioada similara a anului trecut.

In anul 2013, cele doua aeroporturi ale Capitalei au fost tranzitate de 7,64 milioane de pasageri, in crestere cu 1,3%, iar numarul de miscari aeronave (aterizari si decolari) s-a ridicat la 95.984.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza in prezent 37 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 87 de destinatii.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) estimeaza venituri de 676,8 milioane lei in acest an, cu 1% peste nivelul de 668,6 milioane lei bugetat in 2013, si un profit brut de 32,8 milioane lei, in crestere cu 8 milioane lei fata de castigul estimat pentru anul trecut. Compania nu a comunicat deocamdata la Ministerul Finantelor rezultatele aferente anului 2013.

CNAB si-a inceput activitatea in 2010, prin fuziunea societatilor care gestionau cele doua aeroporturi din Capitala, si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 895 ori