Afacerile Eureko Asigurari au crescut cu 1,6% in 2011

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 22:27
1372 citiri
Afacerile Eureko Asigurari au crescut cu 1,6% in 2011

Eureko Asigurari a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 42,04 milioane lei, in crestere cu 1,6% fata de anul anterior, in timp ce pierderile s-au redus cu 70%, la 6 milioane lei, a anuntat miercuri compania.

"Compania a reusit sa mentina o pozitie stabila pe piata in ciuda contextului economico-financiar dificil. Primele brute subscrise au crescut cu 1,6% comprativ cu 2010, pana la 42,04 milioane lei, ceea ce reprezinta un rezultat foarte bun daca luam in considerare faptul ca intreaga piata romaneasca de asigurari a scazut anul trecut cu 4,3%", se arata in comunicat.

Pe segmentul asigurarilor de viata, nivelul primelor brute subscrise a fost anul trecut de 30,93 milioane lei, ceea ce reprezinta o scadere usoara de 0,9%. "Totusi, evolutia de pe aceasta linie de afaceri s-a imbunatatit semnificativ in comparatie cu 2010, cand nivelul subscrierilor a scazut cu 8% comparativ cu 2009", se mai spune in comunicat.

In ceea ce priveste subscrierile de pe sectorul asigurarilor de sanatate, primele brute subscrise au crescut cu 5,12% pana la 10,47 milioane lei, de la 9,96 milioane lei in anul anterior. Potrivit propriilor estimari, Eureko Asigurari ocupa pozita de lider pe piata romaneasca a asigurarilor de sanatate, unde compania are o cota de piata de 23,5%.

In ceea ce priveste rezultatele obtinute in 2011, compania a inregistrat o diminuare considerabila a pierderilor, de la 20 milioane lei in 2010, la 6 milioane lei la finalul anului trecut.

"Pentru Eureko Asigurari, 2011 a fost un an bun, in ciuda mediului economic ostil. Rezultatele financiare s-au imbunatatit semnificativ. Am reusit sa ne scadem pierderile cu mai mult de 50%, astfel ca pierderile totale au fost in 2011 de numai 6 milioane lei. Compania si-a mentinut de asemenea pozitia de lider pe piata asigurarilor de sanatate, unde subscrierile au crescut cu 5,12% pana la 10,47 milioane lei", a declarat presedintele companiei, Frans van der Ent.

El a adaugat ca in 2011, compania a avut de asemenea randamente foarte bune la fondurile de investitii atasate asigurarilor de viata de tip Unit-Linked (Investitia Ta si Flexinvest).

"In 2012 ne asteapta un an plin de provocari si oportunitati. Incepem anul in forta si ne asteptam la rezultate importante, mai ales pe segmentul asigurarilor de sanatate.

Avem o prezenta puternica la nivel national, parteneriate numeroase si anul acesta ne vom concentra in principal pe eficientizare si crestere organica prin optimizarea canalelor de distributie si inovand in ceea ce priveste produsele oferite clientilor", a mai spus Frans van der Ent.

România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
România, în procedură de infringement pentru nerespectarea legislației privind achizițiile publice. Ce probleme a sesizat Comisia Europeană
Comisia Europeană a decis miercuri, 24 aprilie, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României, precum şi a unor avize motivate...
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
#afaceri eureko pensii 2011, #pierderi eureko pensii 2011, #eureko pensii asigurari viata , #Companii asigurari