Allianz si-a dublat profitul in 2012

Joi, 21 Februarie 2013, ora 10:28
1496 citiri
Allianz si-a dublat profitul in 2012

Cea mai mare companie europeana de asigurari, Allianz, a avut un profit dublu anul trecut, cu toate ca veniturile sale au crescut doar cu 2,7%, pana la 106,4 miliarde de euro.

Allianz si-a crescut astfel profitul in 2012 pana la 5,49 miliarde de euro, in comparatie cu un profit de doar 2,80 miliarde de euro in 2011, cand compania a fost afectata de pierderi provocate de bondurile grecesti, transmite AP, conform Agerpres.

Grupul german a decis totusi sa pastreze acelasi nivel al dividendelor, de 4,5 euro/ actiune in 2012, pana la calmarea situatiei din zona euro si relansarea economiei mondiale.

"Se pare ca au aparut primele semne de stabilitate in zona euro si unii observatori se asteapta ca economia mondiala sa se relanseze spre finele anului", a declarat directorul general de la Allianz, Michael Diekmann.

Allianz mizeaza in 2013 pe un profit operational de 9,2 miliarde de euro, plus/minus 500 milioane de euro, dupa un profit operational de 9,5 miliarde de euro in 2012.

Pe piata din Romania, Allianz-Tiriac este a treia companie de asigurari cu un profit brut de 9,9 milioane lei, la venituri totale de 672,6 milioane lei, in primele noua luni din 2012.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#profit Allianz 2012, #rezultate financiare Allianz, #performanta Allianz, #dividende Allianz , #Companii asigurari