Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fuziunea dintre Omniasig si BCR Asigurari a fost aprobata

Fuziunea dintre Omniasig si BCR Asigurari a fost aprobata


Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a aprobat, in sedinta de marti, fuziunea prin absorbtie a societatii Omniasig Vienna Insurance Group (VIG) de catre BCR Asigurari VIG, urmand ca noua entitate sa fie numita Omniasig.

Potrivit cifrelor transmise Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, cele doua societati au cumulat, la sfarsitul anului trecut, un volum total de prime subscrise de 1,2 miliarde lei.

In cadrul aceleiasi sedinte, Consiliul CSA a aprobat extinderea termenului de depunere a primelor de asigurare, in conturile asiguratorilor, de catre intermediarii in asigurari, de la 5 la 15 zile, prin modificarea normelor privind activele admise sa acopere rezervele tehnice brute pentru asiguratorul care practica activitatea de asigurari generale, dispersia activelor admise sa acopere rezervele tehnice brute, precum si coeficientul de lichiditate, puse in aplicare prin Ordinul numarul 9/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

De asemenea, Consiliul CSA a decis publicarea proiectului de norme privind autorizarea brokerilor de asigurare si/sau de reasigurare, precum si conditiile de mentinere a acesteia, puse in aplicare prin Ordinul 15/2010. Acesta cuprinde prevederi cu privire la clauzele contractuale minime obligatorii, pe care trebuie sa le contina contractul de asigurare de raspundere civila profesionala pentru brokerii de asigurare.

Pe piata romaneasca, VIG detine companiile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig si Asirom.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1455 ori
Citeste mai multe despreOmniasig fuziune BCR Asigurari