S&P ameninta Allianz si Generali cu retrogradarea

Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 10:05
1578 citiri
S&P ameninta Allianz si Generali cu retrogradarea

Allianz ar putea fi retrogradata, alaturi de alte 15 firme de asigurari de top din Europa, printre care si Aviva, AXA si Generali, din cauza crizei datoriilor suverane.

Avertismentul vine de la agentia de rating Standard & Poor's, care anuntase deja la inceputul acestei saptamani ca majoritatea tarilor din zona euro ar putea fi retrogradate, potrivit BBC.

Ratingurile de credit sunt folosite de creditori pentru a masura sansele ca banii imprumutati de ei sa fie platiti inapoi. Ratingul determina, in plus, pretul pe care cei care impruta il platesc pentru credite.

S&P sustine ca "supravegherea creditelor" se afla in stransa legatura cu avertismentele anterioare cu privire la ratingul a 15 din 17 tari din zona euro.

"Vom plasa ratingurile catorva companii de asigurari sub supraveghere. In functie de rezultatul anchetei noastre privind ratingul guvernelor din zona euro, ratingurile pe termen lung ale acesor asiguratori ar putea fi coborate cu una sau doua trepte, iar ratingurile pe termen scurt pentru unii emitenti ar putea fi scazute cu o treapta", se arata in comunicatul companiei.

Lista asiguratorilor vizati include si Caisse Centrale de Reassurance, CNP Group, Irish Public Bodies Mutual Insurances, Millenniumbcp-Ageas Group, Nacional de Reaseguros, Pozavarovalnica Sava, RSA Insurance Ireland, Societa Cattolica di Assicurazione, Triglav Group si Unipol Group.

Printre tarile avertizate de S&P luni se numara si Germania, Olanda, Finlanda, Luxemburg si Austria, al caror rating ar putea fi scazut cu o treapta, iar Franta, cea de-a doua cea mai mare economie din zona euro, a primit avertisment de retrogradare cu doua trepte.

S&P a anuntat ca isi va finaliza analiza ratingurilor celor 15 tari "cat mai repede posibil", imediat dupa summit-ul de la Bruxelles.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#S P rating retrogradare, #asiguratori retrogradati, #Allianz retrogradare, #Generali retrogradare, #AXA retrogradare, #Aviva retrogradare , #Companii asigurari