Aeroportul Baneasa va fi deschis vineri noapte pentru operatorii aerieni

Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 16:24
1893 citiri
Aeroportul Baneasa va fi deschis vineri noapte pentru operatorii aerieni

Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu va fi deschis vineri noapte pentru a permite operatorilor aerieni afectati de conditile meteo exceptionale reintrarea in programul de zbor normal, a anuntat vineri Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti.

"Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti anunta suspendarea restrictiei de operare pe timp de noapte, pentru data de 27 ianuarie, la Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu. Aceasta masura vine in sprijinul operatorilor aerieni al caror program de zbor a fost afectat de conditile meteo exceptionale din zilele de 25 si 26 ianuarie si pentru a permite acestora reintrarea in programul de zbor normal", potrivit companiei.

Pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu, traficul se desfasoara normal. Pe ambele aeroporturi sunt asigurate conditiile pentru desfasurarea in deplina siguranta a operatiunilor aeriene.

Restrictiile de noapte pe Aeroportul Baneasa au intrat in vigoare in luna octombrie 2011, astfel ca intre orele 22.00 si 06.00 sunt interzise cursele aeriene pentru aeronavele de peste 50 de tone.

Exceptie fac cursele care au intarziere la aterizare sau la plecare de cel mult 30 minute, ora limita fiind astfel 22.30. Peste acest interval, daca aeronavele sunt in aer, acestea se deplaseaza catre aeroportul de rezerva, stabilit de operatori. In cazul celui de la Baneasa este Aeroportul Otopeni, dar mai sunt rezerve la Constanta sau la Timisoara.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#aeroport baneasa, #Baneasa decolari noaptea, #program noapte Baneasa , #Companii avioane