Aeroportul International Cluj, inscris in programul de siguranta APEX

Vineri, 06 Iulie 2012, ora 15:01
1693 citiri
Aeroportul International Cluj, inscris in programul de siguranta APEX

Aeroportul International din Cluj-Napoca este primul din Europa inscris intr-un program de siguranta in aeronautica (APEX), unul dintre scopuri fiind atragerea marilor companii aeriene in conditiile in care li se ofera o siguranta ridicata a zborurilor.

Directorul Aeroportului International din Cluj-Napoca, David Ciceo, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca siguranta aeriana este o preocupare continua a aeroportului.

"Aeroportul International din Cluj-Napoca este primul din Europa inscris in programul de siguranta in aeronautica APEX care are ca scop imbunatatirea sigurantei la aeroporturile din lume si care aduce o validare in materie de siguranta aeroportuara in conditiile in care acesta a cunoscut in ultimii ani o dezvoltare accelerata a infrastructurii si activitatii operationale. Avantajul adus este imbunatatirea conditiilor de siguranta, raspandirea celor mai bune practici, confirmarea unui standard solicitat de companiile aeriene internationale. Siguranta aeriana este o preocupare continua a noastra, iar certificarea din acest punct de vedere este atestata de o echipa de evaluatori internationali din programul APEX care a realizat un audit la Cluj", a spus Ciceo.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, la randul sau, in aceeasi conferinta de presa, ca un alt scop al inscrierii aeroportului clujean in programul APEX "este atragerea companiilor aeriene care sa aleaga Aeroportul International din Cluj-Napoca unde va exista o siguranta aeronautica ridicata".

Adrian Cioranu, manager proiect APEX, a declarat ca programul este unul global in care sunt deja incluse sase mari aeroporturi din lume, printre care cele din Honduras, Zambia sau Jakarta.

Programul Airport Excellence in Safety (APEX) a fost lansat in anul 2011 si este o initiativa a Consiliului International al Aeroporturilor si se desfasoara sub egida Organizatiei Internationale a Aviatiei Civile.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Aeroport Cluj Napoca, #aerport Cluj siguranta aeronautica, #program siguranta aeronautica APEX , #Companii avioane