Airbus depaseste Boeing: Vanzari record de aeronave, in 2011

Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 12:08
2325 citiri
Airbus depaseste Boeing: Vanzari record de aeronave, in 2011

Airbus a inregistrat un numar record de 1.413 de comenzi pentru aeronavele comerciale, in 2011, in valoare de 140 de miliarde de dolari. Compania a depasit rivalul Boieng, care a vandut 805 aeronave in 2011, potrivit Airbus.

Compania Airbus, cel mai mare producator de aeronave din Europa, a recunoscut, insa, ca ar putea avea probleme in pastrarea locului in clasament si in 2012. Compania are in plan vanzarea a 570 de avioane in 2012, ceea ce inseamna o scadere de peste 50% a comenzilor pentru acest an.

Airbus a beneficiat din cresterea cererii din Asia si Orientul Mijlociu pentru companiile aeriene, si pentru o perioada, acest lucru a izolat compania de problemele economice regionale, scrie EuroNews.

Cresterea pretului pentru combustibili a contribuit la cresterea numarului de comenzi, considera CEO-ul Airbus, Thomas Enders.

"A fost un an destul de bun. Datoram succesul nostru vanzarii noii variante de A320, care are un consum considerabil mai mic. Intr-o lume in care pretul combustibilului creste tot mai mult, companiile aeriene au nevoie de aeronave eficiente din punct de vedere economic. Acesta este secretul din spatele sucesului nostru in 2011", a spus acesta.

Airbus se asteapta sa vanda 570 de aeronave anul acesta, in crestere fata de cele 534 de aeronave vandute in 2010, insa recunoaste ca ar putea ramane in urma Boeing din punctul de vedere al comenzilor.

CEO-ul companiei estimeaza ca 40% din livrarile sale pe 2012 se vor indrepta catre pietele din Asia sau Orientul Mijlociu, pe masura ce si aceasta piata va incepe sa se dezvolte.

"Industria aeronautica s-a axat, pana acum, pe America de Nord, Europa de Vest si Asia de Sud-Est, adica aproximativ un miliard de oameni. Pietele emergente, care inseamna aproximativ cinci miliarde de oameni, au fost mai putin abordate. Aici este zona catre care industria aeronautica se indreapta, pentru ca se intervede un potential urias, asta este sursa pentru optimismul nostru", a mai spus Enders.

Enders nu a spus nimic despre o eventuala promovare a sa la conducerea companiei-mama a Airbus, EADS, desi presa a prezentat, recent, informatii in acest sens.

"Nu depinde de mine, depinde de boardul de directori sa ia aceasta decizie, si credeti-ma, am unul dintre cele mai bune locuri de munca din industria aeronautica din Europa. Exista probleme mai mari decat sa fii CEO la Airbus", a declarat Enders.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Airbus vanzari record, #Airbus depaseste Boeing, #vanzari avioane , #Companii avioane