Alitalia suspenda unele curse Carpatair in Italia

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 13:15
1833 citiri
Alitalia suspenda unele curse Carpatair in Italia
Foto: www.infotravelromania.ro

Compania Alitalia a suspendat temporar doua curse operate de Carpatair in Italia, in urma incidentului de sambata seara, cand o aeronava a companiei romanesti, de tip ATR 72, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista, pe Aeroportul Fiumicino din Roma.

Decizia Alitalia de a suspenda zborurile Carpatair se refera doar la cele doua aeronave ATR inchiriate de la compania romaneasca ce efectuau zboruri intre Roma- Pisa si Roma-Bologna, operarea regulata Carpatair in si dinspre Italia desfasurandu-se normal, potrivit unui comunicat al Carpatair.

"In urmatoarele zile, dupa elucidarea cauzelor evenimentului survenit in 2 februarie pe aeroportul din Roma, Alitalia va lua o decizie in privinta operarii cu aeronavele ATR 72-500 inchiriate de la Carpatair", se spune in comunicat.

O aeronava a Carpatair, de tip ATR 72, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat sambata seara aterizarea si a iesit de pe pista, pe Aeroportul Fiumicino din Roma.

Directorul Carpatair, Nicolae Petrov, a declarat, duminica, dimineata, la Realitatea Tv, ca "Alitalia se vede acum constransa sa reactioneze in acest fel pentru a nu fi acuzata ca a neglijat un incident de acest fel".

"Noi avem un contract cu Alitalia pe care il derulam de un an, un contract pe care l-am castigat in urma unei licitatii si, din luna decembrie, odata si cu inceprea campaniei electorale in Italia, sindicatele pilotilor au devenit tot mai violente si au atacat compania Carpatair si acest contract si bineinteles ca Alitalia se vede acum constransa sa reactioneze intrucat sa nu fie acuzata ca a neglijat un incident de acest fel", a declarat Petrov.

Directorul Carpatair a mai precizat ca patru persoane ranite, trei pasageri si un membru de echipaj, au fost duse la spital in urma incidentului, in starea cea mai grava fiind o femeie in varsta de circa 30 de ani carea ar fi suferit o fractura la femur sau la bazin. Celelalte trei persoane duse la spital au diverse contuzii, potrivit lui Petrov.

Intrebat daca printre pasagerii aflati in aeronava se aflau si romani, directorul Carpatair a spus ca, deocamdada, nu se stie acest lucru. "Nu avem cunostinta de faptul sa fi avut si pasageri romani, dar vom afla probabil", a spus Petrov.

Potrivit presei italiene, 16 persoane ar fi fost ranite, trei dintre ele fiind in stare mai grava si spitalizate, sambata seara, dupa ce un avion cu 50 de persoane la bord, apartinand companiei romanesti Carpatair, care efectua un zbor intern pentru Alitalia, a ratat aterizarea si a iesit de pe pista, pe Aeroportul Fiumicino din Roma.

Cel mai grav ranita dintre cele trei persoane spitalizate este o membra a echipajului roman, in varsta de 30 de ani, fara ca viata sa ii fie pusa in pericol.

Mai multe anchete au fost deschise in acest caz, de catre Agentia Nationala italiana pentru Securitatea Zborurilor, compania Alitalia si Parchetul din Civitavecchia, anchetatorii urmand sa stabileasca circumstantele producerii acestui accident, cele doua ipoteze principale fiind conditiile meteorologice nefavorabile, care au ingreunat aterizarea, sau o eroare de pilotaj.

Aeroportul Roma-Fiumicino a ramas deschis traficului in urma incidentului, insa una dintre piste a fost inchisa. Avionul, de tip ATR 72, care poarta culorile Alitalia si decolase de la Pisa la ora 18.15 GMT (20.15, ora Romaniei) avand la bord 46 de pasageri si patru membri ai echipajului, se afla pe iarba si este usor inclinat pe o parte, cu trenul de aterizare rupt, potrivit agentiei italiene Ansa.

Potrivit presei italiene, parteneriatul dintre Carpatair si Alitalia este foarte controversat, in ultimele luni, in urma mai multor incidente.

Carpatair opereaza de la inceputul anului 2012 cu doua aeronave proprii zboruri domestice pentru compania Alitalia in baza unui contract pe termen lung.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Noi aprecieri contradictorii în cotația leului față de euro și dolar. Gramul de aur, în scădere
Moneda naţională s-a depreciat marţi, 22 aprilie, în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere cu 0,04 bani (+0,01%) faţă de...
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#Carpatair Roma Fiumicino, #accident Carpatair Fiumicino, #Alitalia zbor Carpatair , #Companii avioane