Delta Airlines va cumpara o rafinarie, pentru a reduce costurile

Marti, 01 Mai 2012, ora 14:35
1229 citiri
Delta Airlines va cumpara o rafinarie, pentru a reduce costurile

Compania americana Delta Airlines va cumpara de la grupul ConocoPhillips o rafinarie de produse petroliere din SUA pentru 150 milioane de dolari, devenind primul operator de transporturi aeriene care va produce propriul carburant, in incercarea de a reduce costurile.

Tranzactia reprezinta cea mai indrazneata miscare din industria transporturilor aeriene pentru scaderea cheltuielilor cu carburantii, care au crescut exploziv in ultimii patru ani, transmite Reuters.

Daca isi va atinge scopurile, achizitia ar putea servi drept model pentru alte companii afectate de aprecierea abrupta a preturilor petrolului.

Delta a aratat ca preluarea rafinariei va reduce costurile cu carburantii pentru aeronave cu 300 milioane de dolari pe an, de la 12 miliarde de dolari in 2011.

Compania noteaza ca productia de carburanti pentru avioane a rafinariei va fi utilizata integral pentru consumul propriu, iar celelalte produse rezultate vor fi tranzactionate in schimbul combustibilului pentru aeronave.

Tranzactia va reduce cu 80% costurile cu carburantii ale Delta pe piata SUA.

Rafinaria va fi administrata de o echipa desemnata de Delta, insa operatiunile de trading vor fi externalizate.

Unitatea are o capacitate de rafinare de 185.000 barili pe zi.

Delta a incheiat si un acord pe trei ani cu gigantul BP, care va alimenta rafinaria cu petrol. Totodata, BP si fostul proprietar al rafinariei, ConocoPhillips, vor primi o parte din benzina si motorina produse de rafinarie in schimbul alimentarii aeronavelor Delta in locatii care nu pot fi servite de unitate.

Companiile de transport aerian se confrunta cu cresterea preturilor carburantilor, cererea scazuta din cauza crizelor financiare si economice din ultimii ani, aparitia unor noi taxe in domeniu si concurenta dura din partea operatorilor low-cost.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#achizitii Delta Airlines, #rafinarie petrol Delta Airlines , #Companii avioane