Dreamliner a zburat pentru prima data

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 09:00
1269 citiri
Dreamliner a zburat pentru prima data
787 Dreamliner , noul model lansat de compania Boeing/Sursa: aviationnews.eu

Noul avion Boeing a zburat miercuri pentru prima oara, dupa o intarziere de trei ani.

Modelul 787 Dreamliner a decolat de pe aeroportul Narita din Tokyo la 12,20 (6,20 - ora Romaniei) pentru un zbor de patru ore si jumatate pana in Hong Kong, intr-o cursa operata de All Nipon Airways(ANA), potrivit Bloomberg.

Dreamliner, care trebuia sa fie livrat inca din 2008, consuma cu 20% mai putin combustibil decat modelele similare datorita materialelor folosite la fabricatie. Acest lucru il va face avantajos in fata companiilor aeriene, pentru care combustibilul este principala cheltuiala, informeaza BBC.

Cabina lui 787 este mai mare cu 75 de centimetri decat cea a modelului 767 si este dotata cu spatii mai incapatoare pentru bagaje si becuri economice. Ferestrele sunt cu 47 de centimetri mai inalte si 28 mai late datorita materialelor folosite, care suporta deschideri mai mari decat in cazul altor aeronave.

Tot datorita materialelor, Dreamliner poate suporta o presiune mai mare decat alte avioane, facand ca zborul sa fie mai confortabil.

ANA a comandat 55 de avioane, devenind cel mai important client si realizand o economie anuala de 132 de milioane de dolari datorita consumului redus de combustibil.

Airbus, marele rival al Boeing, va introduce in 2013 modelul A350. Compania europeana va incepe constructia primului avion la sfarsitul acestui an.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#primul zbor Boeing Dreamliner, #primul zbor Boeing 787, #specificatii Boeing 787 Dreamliner, #consum Boeing 787 Dreamliner , #Companii avioane