Investitiile in aeroporturi au dus la aparitia unor obiective impresionante (Galerie foto)

Marti, 03 Iulie 2012, ora 08:59
2157 citiri
Investitiile in aeroporturi au dus la aparitia unor obiective impresionante (Galerie foto)

Reprezentantii aeroporturilor din intreaga lume au realizat ca implementarea unor investitii in infrastructura acestor obiective este necesara, tinand cont de numarul in crestere al pasagerilor.

Astfel, au fost realizate astfel aeroporturi si terminale impresionante, ce permit accesul unui flux ridicat de turisti.

S-a constatat ca turistii petrec cu o ora mai mult in terminalele aeroporturilor decat o faceau in urma cu zece ani. Cresterea timpului petrecut in aeroporturi este cauzat schimbarilor fundamentale ale calatoriilor aeriene, potrivit Business Insider.

Investitiile in aeroporturi atrag mai multi turisti, astfel ca in unele aeroporturi au fost construite terminale noi, in scopul imbunatatirii fluxului de pasageri si pentru cresterea eficientei acestor obiective. Aeroporturile au lansat diverse servicii pentru pasageri, precum posibilitatea de a-si incarca smartphone-ul, accesul direct la anumite plaje si parcuri nationale, prin intermediul curselor aeriene sau cresterea numarului locatiilor de unde se pot cumpara bilete. Unele aeroporturi promoveaza elemente de design local si furnizori din zona.

Puteti vedea mai jos o serie de aeroporturi care ies in evidenta prin modernizarile aduse de reprezentantii lor:

Terminalul International Atlanta Hartsfield-Jackson

Acest terminal a fost deschis in luna martie 2012, fiind cel mai aglomerat aeroport din lume. Mai mult de 92 milioane de pasageri au trecut prin acest aeroport in 2011. Anticipand un val mai mare de pasageri in urmatorii zeci de ani, ofiterii superiori ai aeroportului au decis construirea unei noi porti, care a fost inaugurata sub numele de Maynard H. Jackson Jr. International Terminal. Acest lucru a permis realizarea unei conexiuni intre un flux mai dens de calatori cu aglomeratiile mai mici.

Terminalul international Atlanta Hartsfield-Jackson are 40 de porti. In cadrul obiectivului a fost creat un sistem pentru bagaje, prin intermediul caruia pasagerii economisesc 45 de minute din timpul calatoriei.

Aeroportul International Winnipeg Richardson, Canada

Aeroportul International Winnipeg Richardson a fost inaugurat in luna octombrie 2011, iar primii pasageri oficiali care au sosit la terminal au fost Regina Elisabeta a II-a si Ducele Edinburgh. Cu aceasta ocazie, cele doua personalitati au participat si la lansarea unei capsule a timpului, care urmeaza sa fie deschisa in 2060.

Cunoscutul arhitect Cesar Pelli - cunoscut pentru contributiile sale la Turnurile Petronas din Malaezia si World Financial Center din New York - a realizat designul constructiei prin sistemul LEED, aplicat cladirilor verzi. Aeroportul reflecta spatiile deschise din imprejurimi si cerul. Turistii pot vedea in afara, indiferent de partea aeroportului in care se afla.

Chiar si zonele de imbarcare ale pasagerilor au ferestre, astfel ca acestia au contact vizual cu natura in orice moment. In zona de ridicare a bagajelor de pe aeroport exista 55 de geamuri rotunde pe tavan, permitand luminii naturale sa intre in acest obiectiv. Noaptea, aceste ferestre emana o lumina albastra.

Aeroportul International New Doha, Qatar

Acest aeroport, inaugurat in decembrie 2012, are un flux de 24 milioane de pasageri. Constructia obiecivului urmeaza sa fie finalizata in 2015, an cand ar putea sa ajunga la 93 milioane de pasageri. Pentru a pregati constructia acestui obiectiv, inginerii au inlaturat 6,5 metri cubi de deseuri care proveneau de la un depozit vechi. Acesta a fost cel mai mare proiect de ecologizare realizat in Qatar.

Designul aeroportului este asemanator unei oaze. Pe masura ce aeronava se apropie de aeroport, pasagerii vor vedea un acoperis avand forma unui val imens care se onduleaza.

Terminalul 2 al Aeroportului International Raleigh-Durham

Acest terminal a fost inaugurat in luna ianuarie 2011, iar compania de design Fentress Architects - care au proiectat si varfurile albe ale aeroportului din Denver - a realizat un acoperis care pare ca se ruleaza in cazul Terminalului 2. Oficialii companiei de design au marturist ca si-au dorit sa realizeze un loc primitor si cald, care sa scoata in evidenta ospitalitatea sudica si sa reflecte bogatia culturala a regiunii, mestesugurile si agricultura.

In constructia aeroportului a fost utilizat lemnul, pentru a face trimitere catre mestesugurile locale, iar de tavan a fost suspendata o opera a artistului Ed Carpenter. Structura aeroportului face trimitere si la cercetatorii de la centrul Research Triangle, avand un strat de protectie in forma de secvente ADN. Aeroportul detine si trei puncte de ticketing ample, care permit reducerea aglomeratiei si desfasurarea mult mai rapida a procesului bag-check.

Terminalul 3 al Aeroportului International McCarran, Las Vegas

Acest terminal a fost deschis in luna iunie 2012 , iar proiectantii si Departamentul de Aviatie au trebuit sa mute niste drumuri pentru a construi obiectivul. State Route 54 a fost mutat cu un sfert de mila catre nord. Vizitatorii sunt intampinati de o reproducere a faimosului semn "Welcome to Las Vegas" si picturi cu fete din Las Vegas. Exista si un salon de jocuri in acest terminal.

Terminalul 3 al Aeroportului International McCarran, Las Vegas, dispune de tehnologie Wi-Fi si indrumare vizuala, care permite transportatorilor aerieni sa se apropie de poarta fara sa fie asistati.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#investitii aeroporturi, #modernizare aeroporturi, #construire terminale noi aeroporturi , #Companii avioane