Ryanair ar putea "ateriza" pe aeroportul din Targul Mures

Vineri, 09 Martie 2012, ora 12:52
2312 citiri
Ryanair ar putea "ateriza" pe aeroportul din Targul Mures

Compania Ryanair ar putea opera de pe Aeroportul din Targu Mures, daca alesii judeteni ar aproba "o sustinere financiara" prin contracte de publicitate incheiate cu compania, spune conducerea aeroportului, care afirma ca au fost incheiate negocierile privind conditiile tehnice de operare.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures, conducerea aeroportului a finalizat negocierile cu reprezentantii operatorului aerian low-cost irlandez Ryanair in privinta conditiilor tehnice de operare, a taxelor aeroportuare practicate si a serviciilor oferite, iar zborurile ar putea avea loc "dupa obtinerea sustinerii financiare prin formele de publicitate, marketing din partea Consiliului Judetean Mures".

"Compania aeriana irlandeza urmeaza sa opereze de pe Aeroportul din Targu Mures dupa obtinerea sustinerii financiare prin formele de publicitate, marketing din partea Consiliului Judetean Mures, adica masuri de publicitate pentru judetul Mures care promoveaza potentialul zonei deservite de Aeroportul Targu Mures, eventual prin Asociatia Judeteana de Turism Mures, pe site-ul operatorului aerian low cost si in brosurile acestuia distribuite in cele 31 de baze ale sale din Europa.

Aceste masuri sunt menite sa atraga turisti si oameni de afaceri in judetul Mures, printr-o politica de marketing transparenta a administratiei publice locale", se arata in comunicat.

Potrivit sursei citate, o astfel de masura "este acceptata de reglementarile europene in domeniu si este practicata in toate statele membre ale Uniunii Europene".

Printr-o astfel de intelegere, operatorul low-cost se angajeaza sa transporte un numar considerabil de pasageri, care prin utilizarea infrastructurii de turism din regiunea respectiva aduce o infuzie in economia regionala de milioane de euro, spune conducerea aeroportului.

Potrivit reprezentantilor Aeroportului "Transilvania" din Targu Mures, daca "sustinerea financiara" va fi aprobata de consilierii judeteni, Ryanair ar urma sa faca anuntul oficial - de cand ar urma sa opereze, cu ce frecventa, capacitatea aeronavelor si valoarea contractului de publicitate.

Presedintele Consiliului Judetean Mures, Lokodi Edita Emoke, a declarat, vineri, ca nu crede ca se poate oferi o astfel de sustinere din banii publici.

"Nu avem contract cu Ryanair si nu am avut nicio discutie despre publicitate. Eu i-am spus domnului director de la aeroport ca e manager si poate sa incheie orice contract. Dar o sustinere in contracte de publicitate, din bani publici, nu cred ca e posibila", a spus Lokodi.

Potrivit conducerii aeroportului, operatorul aerian low-cost Ryanair a inceput discutiile cu Aeroportul Transilvania Targu Mures in martie 2008, insa acestea nu s-au concretizat ca urmare a "refuzului proprietarului Aeroportului din Targu Mures de a acorda sprijinul pentru promovare solicitat de compania aeriana irlandeza".

Conducerea Aeroportului "Transilvania" Targu Mures mai afirma ca "a constatat cu regret atacurile repetate ale presedintelui Consiliului Judetean Cluj asupra Consiliului Judetean Mures si asupra Aeroportului <> Targu Mures chiar si in privinta negocierilor cu Ryanair", precizand ca operatorul aerian pune accent in principal pe conditiile tehnice si de securitate aeronautica ale aeroportului unde opereaza, pe baza celor mai ridicate standarde de cerinte ale autoritatii aeronautice civile irlandeze si mai putin pe partea de taxe si tarife aeroportuare practicate.

Presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Tise, declara, in 29 februarie, intr-o conferinta de presa, ca spera ca in urmatoarele doua saptamani sa obtina o decizie finala a conducerii Ryanair privind operarea unor curse aeriene de pe Aeroportul International Cluj-Napoca.

"Suntem in negocieri avansate cu compania low-cost Ryanair, avem deja anumite oferte pe care le-am discutat. Urmeaza ca in cateva zile sa trimitem o oferta ferma catre ei, dorinta conducerii Ryanair fiind sa inceapa inca in acest an cu niste rute aeriene externe rezultate in urma unor sondaje pe care le vor face pe piata clujeana. Vom vedea pentru ce rute va exista interes.

De asemenea, sper ca in urmatoarele doua saptamani sa avem o decizie finala a celor de la Ryanair si cred ca avem sanse mari ca aceasta companie sa opereze zboruri spre destinatii externe si de pe Aeroportul International Cluj-Napoca", spunea Tise.

Potrivit sefului CJ Cluj, decizia Ryanair ar putea fi influentata de subventiile oferite de CJ Mures pentru Aeroportul "Transilvania" din Targu Mures.

"Noi avem argumente pentru a ne impune in fata celor de le Targu Mures, tinand cont de investitiile facute in noile terminale si in construirea noii piste de 3.500 de metri. Nu cred ca intr-o competitie directa cu CJ Mures noi am putea pierde, daca cei de la Mures joaca corect si nu acorda subventii Aeroportului <>.

Prin aceste subventii practicate, Muresul ne face concurenta neloiala. Negocierile cu Ryanair sunt influentate si de aceasta practica incorecta, care distorsioneaza concurenta", preciza Alin Tise.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Ryanair aeroport Targul Mures, #aeroport Ryanair Romania, #operator aerian low cost Romania , #Companii avioane