Shell plateste taxe de protectie de 100 milioane de dolari pe an, in Nigeria

Luni, 20 August 2012, ora 13:39
1234 citiri
Shell plateste taxe de protectie de 100 milioane de dolari pe an, in Nigeria

Shell a dezvaluit ca plateste peste 100 milioane de dolari anual unor diverse forte de securitate nigeriene, pentru a asigura paza instalatiilor din delta Nigerului.

Grupul petrolier intretine, astfel, o "politie" proprie de 1.200 de persoane in Nigeria, la care se adauga reteaua de informatori civili, scrie The Guardian, citati de Mediafax.

Shell a cheltuit, intre 2007 si 2009, aproape un miliard de dolari, cifra care rivalizeaza cheltuielile guvernului nigerian in domeniul sigurantei. Din aceasta suma, aproximativ 40%, respectiv 383 milioane de dolari, au fost cheltuiti pentru protejarea angajatilor si a instalatiilor din regiunea deltei Nigerului.

Conform documentelor Shell, in 2009, compania a platit 65 milioane de dolari fortelor de securitate ale guvernului nigerian, in timp ce alte 75 milioane de dolari au fost trecute la "alte costuri" de siguranta.

Organizatiile non-guvernamentale sunt ingrijorate ca bugetele uriase investite de Shell in securitatea activitatilor din Nigeria contribuie la situatia volatila din regiune, alimentand coruptia si criminalitatea.

In 2008, 62 de angajati si contractori ai Shell au fost rapiti, iar trei dintre acestia au fost ucisi. Numeroase instalatii petroliere operate de Shell au fost atacate, grupul petrolier fiind fortat sa intrerupa exporturile din Nigeria pentru mai multe saptamani.

Petrom va explora un zacamant de gaze maritim ucrainian, alaturi de Exxon si Shell

Shell a anuntat un profit de 7,7 miliarde de dolari

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#taxe protectie Shell, #Shell Nigeria, #protectie Shell Nigeria, #investitii Shell Nigeria , #Companii avioane