Ikea economiseste bani cu ajutorul computerului. Vezi cum

Luni, 27 August 2012, ora 16:47
3097 citiri
Ikea economiseste bani cu ajutorul computerului. Vezi cum

Retailerul suedez de mobila Ikea continua strategia de reducere a cheltuielilor inceputa anul trecut. De data aceasta, reprezentantii companiei au descoperit o modalitate cel putin ingenioasa.

Imaginile din noul catalog Ikea, valabil si in Romania din septembrie, au fost realizate pe calculator, spre deosebire de anii trecuti, in care acestea erau fotografiate.

In total, Ikea va distribui 208 milioane de cataloage anul acesta, numarul fiind de doua ori mai mare decat al Bibliilor care urmeaza sa fie tiparite, scrie Wall Street Journal. Catalogul Ikea va fi disponibil in 43 de tari si va avea 62 de versiuni diferite.

Seful departamentului foto din cadrul Ikea, Anneli Sjogren, sustine ca este de acord cu noua initiativa Ikea, pentru ca, in felul acesta "nu mai trebuie sa aruncam la gunoi piesele de mobilier dupa sedinta foto". In schimb, decoruri intregi pot fi concepute si modificate pe computer.

De asemenea, noile cataloage pot fi personalizate, pentru a corespunde gusturilor cumparatorilor din tari diferite. In state unde lemnul intunecat la culoare este popular, numarul paginilor care prezinta piese de mobilier din acest material va creste.

Pe de alta parte, schimbarea lemnului inchis la culoare cu unul mai deschis, pentru cumparatorii din statele care apreciaza mai mult acest tip de material, va fi posibila cu doar cateva clickuri.

Reprezentantii retailerului suedez au ezitat sa anunte exact cat de mult vor economisi datorita acestei noi tehnici. Compania scade in fiecare an preturile cu o medie de 3% si continua politica agresiva de extindere in alte regiuni.

Anul trecut, vanzarile IKEA Group au crescut cu 6,9%, la 24,7 miliarde euro in anul fiscal 2011 (1 Septembrie 2010 - 31 August 2011). Profitul net a crescut cu 10,3%, la 2,97 miliarde de euro.

Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
Top 4 cele mai frumoase locații turistice din România, conform unei analize realizate de Sun Leader SRL. Restaurante, terase, spații evenimente
România, o țară bogată în frumusețe naturală și istorie, este adesea descrisă ca un adevărat colț de rai pe pământ. Cu o varietate impresionantă de peisaje, de la munte până la...
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Când este momentul potrivit pentru a refinanța creditul tău
Ești în căutarea unei modalități mai eficiente de a-ți gestiona datoriile financiare? Ai luat în considerare vreodată refinanțarea creditului tău? În acest articol, te vom ghida prin...
#venit Ikea, #reducere cheltuieli Ikea, #ikea, #catalog Ikea , #Companii Bucuresti