Instanta a anulat numirea FranklinTempleton ca administrator al Fondului Proprietatea

Joi, 22 Decembrie 2011, ora 15:56
1694 citiri
Instanta a anulat numirea FranklinTempleton ca administrator al Fondului Proprietatea

Tribunalul Bucuresti a decis anularea unei hotarari AGA Fondului Proprietatea (FP) din septembrie 2010 prin care a fost modificat statutul pentru ca ulterior compania Franklin Templeton sa fie numita administrator al FP, decizie care poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

"Prin hotararea pronuntata in data de 21 decembrie 2011, Tribunalul Bucuresti a admis in parte cererea formulata de reclamanta Ioana Sfiraiala, de constatare a nulitatii absolute a hotararii 1 din 6 septembrie 2010 a Adunarii Generale Extraordinare ale Actionarilor (AGEA) a Fondului Proprietatea, prin care au fost schimbate actele constitutive si a fost ales ca administrator unic Franklin Templeton Investment Management Limited Londra - Sucursala din Romania, impreuna cu noua conducere a Fondului", au declarat, joi, surse din magistratura.

Hotararea Tribunalului poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti

Prin decizia 1 a AGA din 6 septembrie 2010 de la Fondul Proprietatea, actionarii au aprobat modificarea actului constitutiv al FP, prin schimbarea sistemului de administrare, de la Consiliu de Supraveghere si Directorat la societate de administrare a investitiilor.

Prin decizia Tribunalului Bucuresti, practic, din data de 21 decembrie 2011, Fondul Proprietatea revine la vechiul statut, iar administrator al societatii este din nou Ionut Popescu, afirma sursele citate.

Avocata Ioana Sfiraiala, actionar al Fondului Proprietatea, a contestat in octombrie 2010 in instanta o parte dintre deciziile AGEA de la Fond in care Franklin Templeton a fost numit administrator, invocand ca proiectul de modificare a actului constitutiv al Fondului nu a fost publicat in termenul legal, de 30 de zile inainte de AGA.

Sfiraiala afirma ca in AGEA din 6 septembrie 2010 s-a aprobat modificarea actului constitutiv al Fondului Proprietatea, desi modificarile propuse de conducerea Fondului trebuiau publicate cu 30 de zile inainte de intrunirea actionarilor.

Avocata Ioana Sfiraiala: Numirea companiei Franklin Templeton Investment Management Londra administrator la FP este nula

Convocatorul a fost publicat in Monitorul Oficial la 4 august, iar modificarile propuse pentru schimbarea actului constitutiv au fost publicate la 23 august 2010.

"Paratul a incercat sa complineasca viciul convocarii din data de 4 august 2010, prin publicarea unei a doua convocari, din 23 august, cand a fost publicat si continutul actului constitutiv ce se propunea a fi votat. Insa o asemenea masura nu este legala, deoarece nu se respecta termenul imperativ de 30 de zile care trebuie sa existe intre data publicarii convocarii si data stabilita pentru intrunirea Adunarii Generale, care termen se calculeaza de la data ultimei convocari", nota Sfiraiala in cererea adresata Tribunalului Bucuresti.

Ea considera ca numirea companiei Franklin Templeton Investment Management Londra administrator la FP este nula, intrucat era conditionata de modificarea actului constitutiv al Fondului.

In cadrul AGA din 6 septembrie 2010, actionarii Fondului Proprietatea au aprobat si listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti si pe alte piete internationale, precum si rascumpararea unui pachet de cel mult 10% din titlurile FP.

Hotararea privind listarea a fost contestata de Sfiraiala, insa tribunalul a respins actiunea avocatei.

Sucursala Bucuresti a companiei Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom, administratorul unic al Fondului Proprietatea considera ca decizia de joi a Tribunalului Bucuresti, care a anulat unele hotarari ale actionarilor din anul 2010, nu are impact material asupra Fondului, potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucuresti.

"Avand in vedere hotararile separate aprobate in cele mai recente adunari ale actionarilor, Administratorul Fondului nu considera decizia Tribunalului ca avand impact material asupra Fondului. Administratorul Fondului nu a primit deocamdata niciun document oficial din partea Tribunalului Bucuresti in legatura cu decizia Tribunalului in acest dosar; odata ce acesta va fi disponibil, Administratorul Fondului va lua in considerare masurile legale suplimentare adecvate si va informa actionarii in acest sens'" precizeaza comunicatul.

Fondul Proprietatea este o societate de investitii de tip inchis, creata in scopul despagubirii persoanelor ale caror proprietati au fost confiscate abuziv de statul comunist si sunt imposibil de retrocedat in natura.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor. Ce dispozitive o pot accesa
Google a extins accesul la funcția Magic Editor, inițial disponibilă exclusiv pe telefoanele Pixel 8, la întreaga serie Galaxy S24 și alte dispozitive Android. Mișcarea demonstrează...
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Samsung Galaxy S24 FE: smartphone-ul de buget al companiei. Cu ce specificații vine
Conform informațiilor recente venite din rândul furnizorilor de componente, Samsung are în plan să grăbească lansarea noului model Galaxy S24 FE. Mișcarea vine în urma performanței...
#Fondul Proprietatea administrator, #administator FP Templeton , #Companii Bucuresti