Autostrada Orastie-Sibiu, inaugurata, dar neterminata. Tronsonul patru: inca 10 milioane de euro pentru 17 km

Marti, 17 Decembrie 2013, ora 16:30
2655 citiri
Autostrada Orastie-Sibiu, inaugurata, dar neterminata. Tronsonul patru: inca 10 milioane de euro pentru 17 km

Dupa ce a fost asteptata mai mult timp, autostrada Sibiu-Orastie incepe sa fie inaugurata, joi fiind "programati" 70 de kilometri. Circulatia pe trei din cele patru loturi ale autostrazii, respectiv 1, 2 si 4, urmeaza sa fie deschisa pana la Craciun.

Al treilea lot ar urma sa fie finalizat in 2014, chiar daca, conform ministrului Dan Sova, pe acesta au aparut mai multe probleme cu terenul, care nu sunt, insa pe coridorul autostrazii, ci pe dealurile din apropiere, care aluneca spre autostrada.

O asociere de succes

Asocierea de firme Astaldi SpA - Euro Construct Trading 98 SRL - Astalrom SA, care executa lotul patru din autostrada, cu o lungime de circa 17 kilometri, a mai castigat un contract, in valoare de aproape 46 de milioane de lei (peste 10 milioane de euro).

Noul contract, atribuit la mijlocul lunii decembrie, prevede "executarea, prin orice mijloace, a unei lucrari, conform cerintelor specificate de autoritatea contractanta". Acesta este aditional la contractul de proiectare si construie a lotului patru a autostrazii Orastie-Sibiu.

Valoarea contractul initial, atribuit concernului condus de Astaldi in vara lui 2011, se ridica la aproape 485 de milioane de lei (peste 100 de milioane de euro).

Tronsonul cuprinde doua noduri rutiere, doua viaducte de 925 metri, doua poduri de 42 metri, patru pasaje peste autostrada de 26 metri, doua pasaje peste calea ferata de 40 de metri si primul tunel de autostrada din tara, lung de 340 de metri.

La cat se ridica contractele pentru autostrada Orastie-Sibiu

Valoarea contractelor pentru proiectarea si executarea celor patru loturi ale autostrazii Orastie - Sibiu, cu o lungime cu putin peste 82 de kilometri, se ridica la peste doua miliarde de lei (peste 448,5 milioane de euro).

Pentru primul lot, cu o lungime de circa 24 de kilometri, contractul a fost atribuit in vara lui 2011 celor de la Strabag, valoarea fiind de peste 55 milioane de lei (peste 122 de milioane de euro).

Lotul unu al autostrazii se intinde intre localitatile Vintisoara (judetul Alba) si Orastie (judetul Hunedoara), si are 24 de kilometri.

Contractul pentru lotul al doilea, cu o lungime de aproape 20 de kilometri si in valoare de aproape 378 de milioane de lei (circa 84 milioane de euro), a fost atribuit asocierii dintre Straco Grup (lider), Studio Corona Civil Engineering. Al doilea lot se intinde intre Vintisoara si Cunta.

Italienii de la Impregilo au castigat contractul pentru lotul trei, cu o lungime circa 22 de kilometri in valoare de aproape 605 milioane de lei (circa 134,4 milioane de euro).

Lotul al treilea al autostrazii se intinde intre Saliste (judetul Sibiu) si Cunta (judetul Alba). Din cauza alunecarilor de teren din zona, lucrarea nu este finalizata odata cu celelalte trei loturi, termenul de executie fiind sfarsitul anului viitor.

Lucrarile la autostrada Sibiu - Orastie au debutat in octombrie 2011, in prezenta premierului de atunci Emil Boc si a fostului ministru Anca Boagiu.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#autostrada inaugurare, #contract autostrada, #orastie sibiu , #Companii constructii