Construim mai putin! Numarul de autorizatii a scazut cu 6,5%

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 10:30
1265 citiri
Construim mai putin! Numarul de autorizatii a scazut cu 6,5%
Nu mai construim

Numarul autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale a scazut in primele 11 luni din acest an cu 6,5%, la 36.694, fata de perioada corespunzatoare a anului precedent.

Scaderi s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Nord-Est (-1120 autorizatii), Sud-Muntenia (-918 autorizatii), Centru (-501 autorizatii), Sud-Vest Oltenia (-331 autorizatii) si Vest (-159 autorizatii), iar cresteri in Nord-Vest (+238 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+174 autorizatii) si Sud-Est (+54 autorizatii), potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), preluate de NewsIn.

Potrivit datelor INS, in luna noiembrie s-au eliberat 2.758 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 5,7% fata de luna octombrie 2011 si cu 9,1% fata de luna noiembrie 2010, din care 67,6% sunt pentru zona rurala.

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia (-51 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (-48 autorizatii) si Centru (-42 autorizatii). In regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia si Nord-Est s-au inregistrat cresteri usoare.

Fata de aceeasi luna a anului precedent, se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-277 autorizatii), scaderi semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare: Nord-Est (-176 autorizatii), Sud-Muntenia (-66 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (-27 autorizatii).

In regiunile de dezvoltare Bucuresti-Ilfov si Vest s-au inregistrat cresteri a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale cu 36 autorizatii, respectiv cu o autorizatie, fata de luna noiembrie 2010.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Romania va avea un deficit de 6,5% anul acesta, conform estimarilor Comisiei Europene
Estimarile Comisiei Europene indica un deficit de peste 6,5% din PIB pentru Romania, in vreme ce Consiliul Fiscal considera ca acesta va fi in jur de 6,4% din PIB, daca nu se va recurge din nou la...
#autorizatie construire, #autorizatie constructie, #firma constructii, #constructie casa , #Companii constructii