Dan Ioan Popp si Dimitris Sophocleos, scosi din Consiliul de Administratie al Impact SA

Luni, 29 Aprilie 2013, ora 17:54
2940 citiri
Dan Ioan Popp si Dimitris Sophocleos, scosi din Consiliul de Administratie al Impact SA
Dan Ioan Popp si Dimitris Sophocleos se "despart" de Impact Development

Dan Ioan Popp si Dimitris Sophocleos au fost exclusi din Consiliul de Administratie al companiei Impact SA, in sedinta AGA din 26 aprilie. In prezent, cel mai mare actionar al companiei si presedinte al Consiliului de administratie este Gheorghe Iaciu, cu un pachet de 23,22% din activele companiei.

Popp este unul din fondatorii companiei si a ocupat, la fel ca Sophocleos functia de presedinte a Consiliului de administratie la Impact Developer.

Dan Ioan Popp a fost unul dintre fondatorii Impact Developer alaturi de Carmen Daniela Sandulescu. Popp a a detinut de la infiintarea companiei si pana in aprilie 2012 functia de presedinte al Consiliului de Administratie.

Schimbarile in conducerea Impact au venit pe fondul rezultatelor financiare slabe si a pierderilor inregistrate de companie in anii 2010 si 2011, cand pierderile au cumulat aproape 40 de milioane de lei.

Din cauza acestor datorii, pachetul de actiuni pe care le detineau Popp si Sandulescu au fost scoase la vanzare, fiind executate silit, in contul unor datorii pe care cei doi le au la aceasta institutie.

Actiunile au fost vandute la cererea unei companii de asigurari, pentru un credit acordat de Banca Transilvania. Popp detinea 16,4% din actiunile Impact, in vreme ce Sandulescu avea o participatie de 9,6%.

Dupa CFR, Sophocleous mai pierde un tren

Grecul Dimitris Sophocleous o ocupat functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Impact SA din aprilie 2012, dupa inlaturarea din functie a lui Dan Ioan Popp. Sophocleos a fost director general al companiei CFR SA in perioada ianuarie - aprilie, cand si-a dat demisia dupa ce planul lui de reorganizare a fost respins de Consiliul de Administratie.

Compania Impact Developer & Contractor SA (IMPACT), infiintata in anul 1991 prin subscriptie publica, este cotata la Bursa de Valori Bucuresti. Societatea a introdus conceptul de "ansamblu rezidential" in Romania si a dezvoltat pana acum 16 proiecte rezidentiale, peste 2.000 de locuinte, case si apartamente in 5 orase.

Portofoliul este completat cu 25.000 de metri patrati de birouri si spatii comerciale, precum si de servicii de administrare complexe.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Dan Ioan Popp, #Dimitris Sophocleos, #Consiliul de Administratie al Impact Development , #Companii constructii