Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lucrarile de constructii din Romania, cea mai mare scadere din UE in iunie

Lucrarile de constructii din Romania, cea mai mare scadere din UE in iunie


Segmentul lucrarilor de constructii din Romania a scazut in luna iunie cu 10% fata de luna mai. Tara noatra a inregistrat cea mai mare reducere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana in luna iunie. La nivelul UE s-a inregistrat un declin de 1,7%, iar in zona euro volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de 0,5%.

Doar patru state membre UE au inregistrat o crestere a lucrarilor de constructii in luna iunie 2012 comparativ cu luna precedenta: Slovenia (6,8%), Spania (1,3%), Suedia (1,1%) si Franta (0,7%).

In zece state membre ale lucrarile de constructii au scazut in iunie, comparativ cu mai, arata datele prezentate luni de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

In schimb, daca se compara datele din iunie 2012 cu iunie 2011, Romania este una din cele trei tari din UE care au inregistrat o crestere a lucrarilor de constructii: Suedia (4,6%), Germania (3,0%) si Romania (0,1%). Volumul lucrarilor de constructii a scazut in 11 state membre. In zona euro, volumul lucrarilor de constructii s-a redus cu 2,8% , iar in Uniunea Europeana s-a inregistrat o scadere de 5,8%.

In cazul Romaniei, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS), in luna iunie 2012, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut cu 7,6%, fata de luna mai 2012.

Constructiile incep sa-si revina: crestere de peste 7%, in primele 6 luni - INS

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2012, comparativ cu luna mai 2012, a inregistrat o scadere cu 9,9%.

Fata de luna iunie 201, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,8%. Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2012, comparativ cu luna iunie 2011 a crescut cu 2,7%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1294 ori