Lucrarile de constructii din Romania, cea mai mare scadere din UE in iunie

Luni, 20 August 2012, ora 16:44
1751 citiri
Lucrarile de constructii din Romania, cea mai mare scadere din UE in iunie

Segmentul lucrarilor de constructii din Romania a scazut in luna iunie cu 10% fata de luna mai. Tara noatra a inregistrat cea mai mare reducere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana in luna iunie. La nivelul UE s-a inregistrat un declin de 1,7%, iar in zona euro volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o scadere de 0,5%.

Doar patru state membre UE au inregistrat o crestere a lucrarilor de constructii in luna iunie 2012 comparativ cu luna precedenta: Slovenia (6,8%), Spania (1,3%), Suedia (1,1%) si Franta (0,7%).

In zece state membre ale lucrarile de constructii au scazut in iunie, comparativ cu mai, arata datele prezentate luni de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

In schimb, daca se compara datele din iunie 2012 cu iunie 2011, Romania este una din cele trei tari din UE care au inregistrat o crestere a lucrarilor de constructii: Suedia (4,6%), Germania (3,0%) si Romania (0,1%). Volumul lucrarilor de constructii a scazut in 11 state membre. In zona euro, volumul lucrarilor de constructii s-a redus cu 2,8% , iar in Uniunea Europeana s-a inregistrat o scadere de 5,8%.

In cazul Romaniei, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS), in luna iunie 2012, volumul lucrarilor de constructii (serie bruta) a crescut cu 7,6%, fata de luna mai 2012.

Constructiile incep sa-si revina: crestere de peste 7%, in primele 6 luni - INS

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2012, comparativ cu luna mai 2012, a inregistrat o scadere cu 9,9%.

Fata de luna iunie 201, ca serie bruta, volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 0,8%. Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iunie 2012, comparativ cu luna iunie 2011 a crescut cu 2,7%.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#lucrari constructii UE iunie, #lucrari constructii Romania iunie, #segment constructii UE, #constructii iunie , #Companii constructii