Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

(P)

Mijloace de transport sigure pentru materiale de constructii

Mijloace de transport sigure pentru materiale de constructii


In prezent exista foarte multe tipuri de camioane de transport, de semiremorci, de mijloace de transport de marfuri. Puteti gasi pe piata diferite tipuri de camioane second hand, pe care este bine sa le analizati cu atentie, sa fiti siguri ca sunt in stare buna inainte de a le cumpara.

Alegerea lor se face in mod adecvat si depinde de tipurile de marfuri care urmeaza sa fie transportate. Daca nu aveti experienta sau nu sunteti sigur ce tip de vehicul de transport trebuie sa alegeti, este bine sa cereti sfaturile unei companii de transport. Puteti gasi pe Internet companii care inchiriaza astfel de mjloace de transport dar si companii care se ocupa cu vanzarea lor, ele fiind produse de brand, second hand, in stare buna de functionare.

Transportul de materiale utilizeaza in principal camioane basculante, care permit transportul de pietris, pamant, caramizi, cereale, furaje, bitum, materiale in vrac, agregate. Transportul materialelor de constructii trebuie realizat cu mijloace corespunzatoare, incarcatura trebuie asigurata. De regula livrarea directa a marfurilor se face pe distante scurte, mai mici de 80-90 km, la santierele de constructii.

Unele incarcaturi sunt ambalate, altele sunt libere, se numesc materiale la vrac. Modelul de camion se alege in functie de tipul de material transportat, dar si de caracteristicile incarcaturii - volum, greutate, cantitate. Desigur se tine cont si de conditiile de drum rutier, de metodele de incarcare si de descarcare.

Pe site-ul Truck1 Romania sunt mijloace de transport second hand pentru diferite marfuri, materiale de constructii, etc. Aici se gasesc camioane, remorci, semiremorci, platforme, autobasculante, pentru tot felul de incarcaturi. Tractoarele si camioanele sunt de mai multe tipuri, sunt produse de brand, de buna calitate.

Livrarea eficienta a materialelor de constructii necesita cu siguranta folosirea unor camioane speciale. Acestea sunt autobasculantele, sau asa numitele camioane basculante. Sunt diferite modele pe piata, care au fost create de diferiti producatori si care ofera multe avantaje. Prin urmare gama de camioane basculante este mare, in categoria lor intra diferite modele, cu optiuni: macara montata, trailer, capac elevator si altele. Acestea difera intre ele, ele fiind proiectate in scopuri diferite de catre producatori.


Cumparatorii nu sunt interesati de cele mai scumpe modele, ei se ghideaza dupa nevoile lor, tin cont de toate avantajele si dezavantajele oferite de tipurile de vehicule pentru transport de marfuri disponibile pe piata. La camioanele basculante conteaza capacitatea de incarcare, care poate varia de la 3,5 tone la 18 tone.

Sunt basculante produse special pentru transportul de materiale de constructii, de nisip, pamant sau pietris, pentru a fi utilizate in traficul urban si suburban. Preturile variaza foarte mult. Cu sigurnata cele mai mici preturi le au camioanele basculante mai mici. Cele mai scumpe vor fi camioanele care transporta cantitati foarte mari de marfuri.

Cei care doresc sa transporte materiale de constructii, pot alege camioane basculante rulate, de marca Iveco, Mercedes Benz, Volvo, MAN, Renault, care sunt in stare buna de functionare. Unele se pot cumpara la licitatie, sau se pot inchiria la preturi convenabile. Ele pot fi selectate in functie de kilometraj, configuratia puntilor, puterea motorului, greutatea incarcaturii, marca si anul de fabricatie.

Alegerea de camioane basculante rulate este avantajoasa ca pret, cei care decid sa cumpere camioane basculante noi, pot fi siguri ca acest lucru va avea un impact mare in bugetul pe care il au.

Autobasculantele sunt ideale pentru transportul unei varietati de materiale de constructii, sunt rapide si convenabile ca posibilitate de auto-descarcare. Trei dintre cele mai bune marci apreciate in lume sunt Iveco, Renault, MAN. Prin urmarea alegerea unor astfel de echipamente de inalta clasa pentru transportul materialelor de constructii are multe avantaje, livrarea este rapida, in siguranta si la timp. Un astfel de mijloc de transport poate fi ideal pentru incarcaturile mari si pentru incarcaturile mici. Modelul se alege in functie de greutatea, volumul incarcaturii.

Cele mai frecvent utilizate vehicule de catre angajatii de pe santierele de constructii sunt: camioanele, incarcatoarele, buldoexcavatoarele, buldozerele, masinile de frezat asfalt si altele. Pentru transportul de materiale sunt utilizate camioanele. De asemenea, se folosesc macarale, ascensoare, benzi transportoare. Sunt necesare si dispozitivele auxiliare: schelele, compresoarele, generatoarele de energie si altele.

Toate echipamentele, vehiculele trebuie sa asigure o siguranta maxima. Multe dintre ele au si sisteme suplimentare de protectie si avertizare. In industria constructiilor sunt necesare diferite tipuri de vehicule, sunt folosite autoutilitare, autoturisme, camioane, camioane basculante, alte vehicule specializate. Unele dintre acestea se inchiriaza de la companiile care detin astfel de vehicule, altele se pot cumpara la preturi avantajoase pentru ca sunt vehicule rulate.

Cand se cumpara se tine cont de ce tip de materiale trebuie transportate, unelte sau materiale de constructie. Este important sa se aiba in vedere mai multe elemente: capacitatea de incarcare, echipamentul suplimentar, versiunea motorului, tipul de actionare, dimensiunile, tipul de caroserie.

Adesea pe santierele de constructii sunt folosite vehicule utilitare mai usoare, mai putin cele mari, care nu depasesc greutatea totala admisa de 3,5 tone. Pretul de inchiriere sau achizitionare conteaza pentru producatori, de multe ori estetica este mai putin importanta.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 467 ori
Citeste mai multe desprecamioane basculante