Mini-Hollywood-ul de la Cluj, ridicat de o firma din Braila pentru de 9,5 milioane de euro

Marti, 04 Iunie 2013, ora 13:05
2785 citiri
Mini-Hollywood-ul de la Cluj, ridicat de o firma din Braila pentru de 9,5 milioane de euro
Macheta centrului de productie cinematografica de la Cluj Napoca

Proiectul pentru Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative (CREIC), cunoscut ca mini-Hollywood-ul de la Cluj, a fost, in sfarsit deblocat, dupa mai bine de doi ani de amanari provocate de contestarea licitatiilor. Firma castigataoare este Valve International SA, din Braila, iar valoarea contractului este de 42 de milioane de lei (9,5 milioane de euro).

La licitatia pentru CREIC s-au inscris 16 firme. Initial, castigatoare a fost desemnata asocierea dintre firmele Valve International, RDV Construct, White Star International si Team Net Engineering, care a avut pretul cel mai scazut: 42 de milioane de lei, fata de pretul estimat, de 52 de milioane de lei.

Fondurile necesare constructiei CREIC sunt asigurate de Uniunea Europeana, prin mecanismul destinat Polilor Nationali de Crestere.

"Cele doua firme care au contestat licitatia sunt Victor Construct si Proiect Consult", a declarat pentru Business24 purtatorul de cuvant al Primariei Cluj, Oana Buzatu. In cele din urma, dupa solutionarea contestatiilor, castigatoare a devenit Valve International SA.

In concurenta cu studiourile de la Buftea

"Cluj-Napoca va deveni un oras important din punct de vedere cinematografic, nu numai prin festivalurile de film TIFF si Comedy, ci si prin posibilitatea de productie cinematografica. Vor fi spatii pentru productia de film si, daca lucrurile vor merge bine, intr-un viitor pe termen mediu, pe dealurile Lombului ne putem gandi si la un Hollywood de Cluj sau Buftea de Cluj", declara primarul orasului, Emil Boc, in ziua in care s-a anuntat castigatorul licitatiei.

"Mini Hollywood-ul" va fi amplasat in zona Lomb, unde in anii boomului imobiliar a fost proiectat si aprobat spre constructie un cartier de locuinte, care insa nu a depasit faza proiectului pe hartie.

Suprafata de teren ocupata de CREIC va fi 73.000 de metri patrati, cu o arie construita de 5.165 metri patrati. Cladirea va avea patru corpuri distincte, cu trei niveluri de subsol, parter si patru etaje, construite diferit. In exterior va fi amenajat un parc si un amfiteatru in aer liber.

Potrivit descrierii proiectului arhitectural, in cadrul CREIC vor fi create spatii speciale pentru industria filmului si industria media, care lipsesc practic din intreaga tara, cu exceptia Bucurestiului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft renunță la aplicația Teams în suita Office. Care este motivul
Microsoft a anunțat recent că va separa aplicația Teams de suita Microsoft 365, decizie luată pentru a evita complicatiile legale și pentru a oferi claritate clienților, conform...
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
Pierderile financiare uriașe pe care le suportă România pentru că nu face parte din Schengen terestru. „Trebuia să aderăm la 10 ani după intrarea în UE”
După eliminarea controalelor vamale aeriene și maritime cu Spațiul Schengen pentru România, la 31 martie 2024, a revenit în discuție subiectul pierderilor enorme suferite de transportatori,...
#Mini Hollywood Cluj, #centru industrii creative Cluj, #studiou film Romania , #Companii constructii