Perchezitii la Romstrade si Blue Air. Ce anume cauta procurorii anticoruptie?

Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 12:25
2397 citiri
Perchezitii la Romstrade si Blue Air. Ce anume cauta procurorii anticoruptie?

Procurorii anticoruptie fac perchezitii la firmele Romastrade si Blue Air, intr-un dosar privind posibile deturnari de fonduri in cazul lucrarilor la autostrada Arad-Nadlac. Potrivit unor surse judiciare, prejudiciul se ridica la sase milioane de euro.

Omul de afaceri Nelu Iordache, cel care detine grupul Romastrade, este anchetat de procurorii DNA.

Cine este Nelu Iordache, miliardarul arestat de DNA?

Fondurile pe care se presupune ca le-ar fi deturnat Nelu Iordache trebuia sa fie folosite la realizarea unui tronson din autostrada Nadlac-Arad.

Constructia acestei autostrazi a fost impartita in doua loturi, pe o distanta totala de aproape 39 kilometri. Primul a fost adjudecat de asocierea romano-portugheza Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct, pentru 115,8 milioane euro, iar lotul al doilea revine companiei germane Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

Nelu Iordache, la DNA. Ar fi deturnat 6 mil. euro din banii pentru tronsonul Arad-Nadlac

Finantarea este asigurata din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene. Lucrarile au inceput in toamna anului trecut, iar termenul de finalizare a ambelor tronsoane ale Autostrazii Nadlac-Arad era anul 2013.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a reziliat recent contractul pentru construirea primului tronson al autostrazii. Potrivit directorului general al CNADNR, Mircea Pop, motivul principal al rezilierii nu a fost altul decat intarzierile in executie, proiectul fiind in prezent la stadiul de 20%, fata de 70%, cat ar fi fost indicat.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Romstrade perchezitii DNA, #perchezitii DNA Blue Air, #arestare Iordache , #Companii constructii