Romania, lider in UE la cresterea lucrarilor de constructii in luna iulie

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 12:44
1916 citiri
Romania, lider in UE la cresterea lucrarilor de constructii in luna iulie

Romania a avut, in luna iulie 2013, comparativ cu luna iunie 2013, cea mai mare crestere a lucrarilor de constructii din Uniunea Europeana, 8,6%, in conditiile in care la nivelul UE s-a inregistrat o crestere de 0,7%, iar in zona euro volumul lucrarilor de constructii a inregistrat o crestere de 0,3%, arata datele prezentate miercuri de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

In randul statelor membre, lucrarile de constructii au crescut in noua state, au scazut in alte patru state si au ramas stabile in Olanda.

Romania se situeaza pe primul loc in UE si in ceea ce priveste cresterea lucrarilor de constructii in ritm anual, luna iulie 2013 comparativ cu luna iulie 2012, cu un avans de 14,2%. Aceasta in conditiile in care lucrarile de constructii in UE au inregistrat o scadere de 1,1% iar in zona euro au scazut cu 1,2%. Doar sase state membre, in frunte cu Romania, au inregistrat o crestere a lucrarilor de constructii in ritm anual in luna iulie.

In cazul Romaniei, conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica (INS), volumul lucrarilor de constructii a scazut cu 2,2% in primele sapte luni din 2013 comparativ cu perioada similara din 2012, iar scaderea ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a fost de 4,1%.

In luna iulie 2013, volumul lucrarilor de constructii a crescut fata de luna iunie 2013 cu 5% ca serie bruta, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 8,5%. Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 15,4%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 9,1%.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#constructii romania, #piata constructii Europa, #crestere lucrari constructii, #sector constructii Eurostat , #Companii constructii