Volumul lucrarilor de constructii, in scadere in primele opt luni

Marti, 08 Octombrie 2013, ora 10:31
1891 citiri
Volumul lucrarilor de constructii, in scadere in primele opt luni
Sursa foto: Commons.wikimedia.org

Volumul lucrarilor de constructii a scazut, in primele opt luni, atat ca serie bruta, cat si ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 0,6%, respectiv cu 2,8%, comparativ cu perioada similara din 2012, a anuntat, marti, Institutul National de Statistica.

In perioada 1 ianuarie - 31 august 2013, comparativ cu acelasi interval din 2012, volumul lucrarilor de constructii, serie bruta, a scazut cu 0,6%. Pe elemente de structura, la lucrarile de constructii noi s-a inregistrat o scadere cu 10,3%. Cresteri au fost la lucrarile de reparatii capitale (cu 29,3%) si la lucrarile de intretinere si reparatii curente (cu 16,5%).

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la constructiile ingineresti cu 2,1% si la cladirile nerezidentiale cu 1,8%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 13,1%.

Tot in primele opt luni din 2013, volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 2,8%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, scadere evidentiata prin lucrarile de constructii noi (cu 11,1%). Lucrarile de reparatii capitale si lucrarile de intretinere si reparatii curente au crescut cu 32,5%, respectiv cu 12,3%.

Crestere de 11,8% la constructia cladirilor rezidentiale

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat scaderi la constructiile ingineresti si la cladirile nerezidentiale cu 5,6%, respectiv cu 0,4%. Cladirile rezidentiale au crescut cu 11,8%.

In august 2013, raportat la luna precedenta, volumul lucrarilor de constructii a crescut, ca serie bruta, cu 1,4%, iar ca serie ajustata, in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a scazut cu 1%.

Ca serie bruta, cresterile au fost inregistrate la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 2,7%, la lucrarile de constructii noi, cu 1,2%, si la lucrarile de reparatii capitale, cu 0,1%.

Pe obiecte de constructii, a avut loc o crestere la constructiile ingineresti cu 12,6%. Cladirile nerezidentiale si cladirile rezidentiale au scazut cu 18,2%, respectiv cu 13,3%.

Volumul lucrarilor de constructii, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2013, comparativ cu luna iulie 2013, a inregistrat o scadere cu 1%.

Pe elemente de structura, s-au inregistrat scaderi astfel: la lucrarile de reparatii capitale cu 6%, la lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 3,2% si la lucrarile de constructii noi cu 1,8%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor de constructii a scazut la cladirile nerezidentiale si la cladirile rezidentiale cu 12,7%, respectiv cu 0,6%. Constructiile ingineresti au crescut cu 4,3%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul lucrarilor de constructii a crescut ca serie bruta cu 7,7%, iar ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu 5,6%.

Ca serie bruta, cresterea a fost reflectata la lucrarile de intretinere si reparatii curente si la lucrarile de reparatii capitale, cu 32,5%, respectiv cu 25,6%. Lucrarile de constructii noi au scazut cu 2,3%.

Pe obiecte de constructii, s-au inregistrat cresteri la cladirile rezidentiale, cu 47,9%, si la constructiile ingineresti, cu 9%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 8,9%.

Ca serie ajustata, in luna august 2013, comparativ cu luna august 2012, volumul lucrarilor de constructii a crescut cu 5,6%. Pe elemente de structura, au avut loc cresteri la lucrarile de reparatii capitale si la lucrarile de intretinere si reparatii curente, cu 31,2%, respectiv cu 25,9%.

Lucrarile de constructii noi au scazut cu 1,2%.

Pe obiecte de constructii, volumul lucrarilor a crescut la cladirile rezidentiale si la constructiile ingineresti cu 52,7%, respectiv cu 6,7%. Cladirile nerezidentiale au scazut cu 5,1%.

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#lucrari constructii 2013, #evolutie sector constructii, #constructii cladiri rezidentiale, #statistici constructii Romania , #Companii constructii