Avon a pierdut ocazia unei preluari in valoare de 10,7 miliarde dolari

Marti, 15 Mai 2012, ora 11:09
2007 citiri
Avon a pierdut ocazia unei preluari in valoare de 10,7 miliarde dolari

Compania franceza Coty Inc. a retras oferta facuta pentru preluarea Avon, in valoare de 10,7 miliarde de dolari, declarand ca cel mai mare vanzator de cosmetice din lume nu i-a contactat pana acum, dupa propunerea din martie.

Acum, actionarii Avon isi pun sperantele in noul CEO, Sheri McCoy, care trebuie sa gaseasca o metoda sa redreseze compania care a inregistrat profituri in scadere si vanzari proaste pe mai multe piete, dar si un pret al actiunilor care a avut de suferit.

Coty a marit oferta in cursul saptamanii trecute la 24,75 dolari per actiune, de la 23,25 dolari per actiune, si a dat Avon rastimp de gandire pana luni.

Avon, care a refuzat din start oferta nesolicitata a Coty, a anuntat duminica printr-o declaratie scurta ca va analiza oferta Coty si le va da un raspuns intr-o saptamana.

"Avon Products a raspuns prompt scrisorii din 9 mai de la Coty, facand publice detaliile acesteia pe 10 mai si dand timp membrii conducerii sa analizeze continutul scrisorii", a anuntat Avon marti, continuand ca la doar cinci zile distanta, Coty si-a retras oferta.

Coty, companie cunoscuta pentru crearea de parfumuri pentru celebritati, printre care Madonna si Beyonce, a declarat ca nimeni din conducerea Avon nu i-a informat de ce au nevoie de mai mult timp.

"Lipsa totala de interactiune cu noi, ne face sa ne gandim ca nu doriti sa negociati cu noi", a spus presedintele Coty, Bart Becht. "Doua luni e de ajuns".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Avon preluare, #Coty preluare Avon, #oferta preluare Avon , #Companii cosmetice