E.ON Romania anunta investitii de 350 milioane de lei in 2012

Luni, 28 Mai 2012, ora 11:46
1768 citiri
E.ON Romania anunta investitii de 350 milioane de lei in 2012

Companiile E.ON din Romania au investit anul trecut circa 330 milioane de lei, iar pentru 2012 bugetul de investitii se ridica la circa 350 milioane de lei, a afirmat luni Frank Hajdinjak, CEO al E.ON Romania.

Cifra de afaceri consolidata a grupului de companii E.ON in Romania s-a situat in anul 2011 la 4,33 miliarde lei (circa 1 miliard de euro), un nivel apropiat de cel inregistrat in anul 2010.

Volumele de gaze naturale si electricitate comercializate anul trecut au depasit 30 TWh, in usoara crestere fata de 2010.

Potrivit oficialului E.ON Romania, investitiile de anul trecut au vizat, in special, reabilitarea retelelor de distributie a gazelor naturale si energiei electrice operate in cele 20 de judete din nordul si nord-estul tarii, dar si extinderea acestora in zonele fara acoperire.

In cei sase ani de prezenta pe piata din Romania, grupul de companii E.ON a reabilitat si modernizat peste 4.200 kilometri de conducte de gaze naturale si 1.250 kilometri din reteaua de distributie energie electrica si au integrat in SCADA 78 statii de transformare a energiei electrice.

De la venirea sa pe piata romaneasca, in 2005, si pana in prezent, grupul E.ON a investit in total peste 1,9 miliarde de lei.

E.ON Gaz Distributie a investit 180 milioane de lei in 2011

Compania E.ON Gaz Distributie a investit, in 2011, circa 180 de milioane de lei, din care 112 milioane de lei in modernizarea retelelor de distributie a gazelor naturale. Sistemul de distributie a fost reabilitat si modernizat pe o lungime de 633 kilometri.

Frank Hajdinjak a declarat ca investitiile vor continua si in acest an in ritm sustinut, bugetul alocat proiectelor de investitii depasind 190 milioane de lei.

E.ON Moldova Distributie, investitii de 151 milioane de lei in 2011

La randul sau, compania E.ON Moldova Distributie a investit circa 151 milioane de lei in decursul anului 2011, cea mai mare parte fiind destinata modernizarii si dezvoltarii retelei de distributie a energiei electrice. Pentru acest an se au in vedere investitii de 156 milioane de lei in infrastructura de electricitate.

Fonduri europene pentru modernizarea retelelor si sistemelor de distributie

Proiectele de investitii ale E.ON Gaz Distributie

Compania E.ON Gaz Distributie va dezvolta importante proiecte de investitii de modernizare a infrastructurii de distributie a gazelor naturale in municipiul Cluj Napoca unde, in decursul a trei ani, incepand cu 2012, vor fi modernizati 160 kilometri de retea, valoarea totala a investitiilor fiind de circa 90 milioane de lei, cea mai mare parte din fonduri proprii. Cel mai amplu dintre acestea este proiectul de modernizare a 81 kilometri din reteaua de gaze, evaluat la 54,8 milioane de lei, care va fi realizat partial din bani provenind din Fondul European de Dezvoltare Regionala (respectiv 16,5 milioane de lei).

La Iasi si in zona metropolitana vor fi instalate sapte statii de reglare masurare, sase prin integrarea in sistemul SCADA, iar reteaua de gaze naturale va fi modernizata pe o lungime de un kilometru si extinsa cu 4,5 kilometri printr-un proiect cu finantat partial din Fondul European de Dezvoltare Regionala. Valoarea totala a proiectului este de 7,83 milioane de lei, din care 2,63 milioane de lei sunt fonduri europene.

Incepand cu luna octombrie 2011, E.ON Romania detine 33,33% din actiunile societatii Colonia Cluj-Napoca Energie S.R.L. (CCNE), alaturi de Regia Autonoma de Termoficare Cluj-Napoca si RheinEnergie. Obiectul principal de activitate al CCNE este producerea si furnizarea de energie termica si, in subsidiar, de energie electrica, prin cogenerare. CCNE a investit in diverse proiecte de modernizare a centralelor termice din municipiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#E ON investitii 2012, #E ON rezultate financiare, #E ON investitii Romania , #Companii energetice