Enel Green Power continua constructia de parcuri eoliene in Romania

Joi, 08 Martie 2012, ora 16:13
2823 citiri
Enel Green Power continua constructia de parcuri eoliene in Romania

Enel Green Power, divizia de energie regenerabila a grupului italian de utilitati Enel, va construi in acest an noi pacuri eoliene in Romania, cu o putere cumulata de 180 MW, urmand sa ajunga la o capacitate totala de aproximativ 450 MW.

"Anul acest vom mai construi 180 MW in centrale eoliene in Romania", a declarat joi, intr-o conferinta de presa organizata la Roma, directorul general al Enel Gren Power, Francesco Starace.

Starace nu a precizat valoarea investitiei si nici zonele in care vor fi ridicate turbinele.

Enel Green Power a investit anul trecut in Romania 330 milioane de euro in constructia de parcuri eoliene.

Enel detine deja in Romania unitati eoliene de 269 MW. Compania are parcuri eoliene in localitatile Valea Nucarilor, Casimcea si Corugea, toate in judetul Tulcea, si in satele Sfanta Elena si Coronini (ambele in judetul Caras-Severin).

In Romania sunt functionale parcuri eoliene cu o putere cumulata de peste 1.000 MW, iar pentru sfarsitul acestui an este estimata dublarea capacitatii. Astfel, Enel Green Power ar urma sa detina aproape un sfert din centralele eoliene instalate in Romania.

Directorul general al Enel, Fulvio Conti, declara anul trecut ca grupul va investi pana in 2015 circa 500 de milioane de euro pentru instalarea unor capacitati eoliene de 400 MW in Romania.

Grupul Enel a anuntat joi ca in acest an va dezvolta la nivel mondial capacitati de productie a electricitatii din surse regenerabile de 1.000 MW.

Enel Green Power opereaza capacitati de productie a energiei la nivel mondial care cumuleaza o capacitate de 7.079 MW, din care jumatate in turbine eoliene.

#eoliene Enel, #eoliene Romania , #Companii energetice