Gold Corporation: Trebuie schimbata legea pentru desecretizarea contractului Rosia Montana

Vineri, 20 Iulie 2012, ora 19:46
1978 citiri
Gold Corporation: Trebuie schimbata legea pentru desecretizarea contractului Rosia Montana

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) precizeaza, referindu-se la intentia premierului Victor Ponta de a cere desecretizarea contractului pentru Rosia Montana, ca documentul de asociere cu statul roman e public, dar contractul de licenta e clasificat, fiind necesara schimbarea legii pentru desecretizare.

"Compania Rosia Montana Gold Corporation respecta toate prevederile legale in vigoare. Contractul de asociere dintre statul roman prin Minvest Deva si Gabriel Resources, compania listata la Bursa din Toronto, precum si actualizarile acestuia, sunt documente publice, disponibile atat la Registrul Comertului, cat si pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, putand fi gasite la adresa http://www.minind.ro (Domenii/ Sectoare-Resurse minerale-Contracte-RMGC). In ceea ce priveste contractul de licenta, acesta reprezinta informatie clasificata, conform legii. Daca statul roman modifica legea si permite desecretizarea licentelor miniere, noi vom respecta legea, ca si pana acum", au declarat reprezentantii RMGC.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca cere desecretizarea contractului de la Rosia Montana si ca va solicita direct companiei investitoare sa accepte acest demers, spunand ca nu ar fi nimic de ascuns daca acel contract ajuta Romania si i s-a facut lobby "de la cel mai inalt nivel".

"Asa cum am promis, vreau desecretizarea contractului de la Rosia Montana. Stiu ca se vor supara multi, stiu ca voi starni din nou musuroiul de interese. Sunt curios ce vor mai inventa pentru a crea o noua diversiune. Am constatat ca foarte multi sunt total dezinteresati sa discutam despre acest contract", a spus Ponta intr-o postare pe Facebook.

El precizeaza ca solicitarea de desecretizare a contractului va fi transmisa dupa ce va discuta cu ministrii implicati.

#RMGC Victor Ponta raspuns, #Ponta contract Rosia Montana, #desecretizare contract Rosia Montana, #contract Rosia Montana stat , #Companii energetice