Companiile de insulina se pregatesc de moartea euro

Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 10:13
1686 citiri
Companiile de insulina se pregatesc de moartea euro
Sursa foto: Reuters

In conditiile in care moartea euro pare doar o chestiune de timp, companiile se pregatesc pentru momentul fatal si se gandesc la diferite strategii pentru schimbarea preturilor, care acum sunt afisate in moneda unica europeana.

Novo Nordisk,cea mai mare producatoare de insulina de pe plan mondial, se afla in afara zonei euro, dar isi vinde produsele farmaceutice in interiorul acesteia. Prin urmare, nu era decat o problema de timp pana cand intrebarea critica urma sa fie pusa in salile de consiliul: Ce facem cu preturile, daca dispare euro? noteaza Reuters.

"Devine foarte dificil sa faci planuri detaliate, dar trebuie sa ne gandim in ce fel strategia noastra de tarifare ar avea de suferit, daca zona euro s-ar destrama", a declarat Jesper Brandgaard, pentru publicatia citata.

Degludec si DegludecPlus sunt doua produse cheie ale companiei, cu vanzari mari si foarte apreciate, atat in randul cadrelor medicale, cat si in randul pacientilor. Compania daneza are mai multe medicamente in lucru si asteapta aprobarea din partea institutiilor de reglementare pentru o serie de alte produse.

La fel ca multe alte firme si Novo Nordisk isi pune problema disparitiei euro.

In cadrul unui sondaj efectuat de Reuters, pe 23 noiembrie, 14 din 20 de economisti au precizat ca moneda unica europeana nu ar putea supravietui, in forma sa actuala. Din aceasta cauza, companiile au inceput sa se pregatesca pentru cele mai negre scenarii.

Printre masurile luate in calcul de consiliile de conducere ale multor firme se numara mutarea afacerilor din zona euro.

Multe companii s-au saturat sa astepte ajutorul "providential al politicienilor'' si isi pregatesc propriile strategii, dar au fost reticente in a da mai multe detalii.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#disparitie euro, #destramare zona euro, #efecte destramare zona euro, #zona euro, #preturi euro , #Companii farmaceutice