Daca nu gaseste un cumparator pentru unitatea din Brasov, GSK va inchide fabrica

Joi, 12 Decembrie 2013, ora 13:15
1848 citiri
Daca nu gaseste un cumparator pentru unitatea din Brasov, GSK va inchide fabrica

GSK a intrat in etapa de selectie a cumparatorului fabricii de medicamente de la Brasov, care se va incheia in primul trimestru al anului viitor si in care vrea sa cunoasca planurile companiilor interesate pentru unitatea de productie, iar daca aceasta va esua fabrica va fi inchisa.

"Exista un interes crescut pentru fabrica GSK din Brasov, iar prima faza a proiectului, cea de cautare de potentiali cumparatori, s-a incheiat la inceputul lunii noiembrie 2013. In faza a doua, GSK lucreaza cu companiile interesate pentru a intelege mai bine planurile specifice ale acestora pentru fabrica, precum si pentru a conduce o analiza mai amanuntita, incluzand vizite la fabrica. Acest lucru ne ajuta sa selectam cele mai bune oferte, cu care vom continua procesul de vanzare. Estimam ca vom finaliza aceasta etapa pana la sfarsitul primului trimestru din 2014", se arata intr-un comunicat al companiei.

GSK precizeza ca, daca la sfarsitul acestei de-a doua faze nu va gasi un cumparator potrivit, va incepe procesul de inchidere a fabricii.

"De la anuntul initial, GSK a cautat oportunitati de a vinde site-ul de la Brasov unei terte parti, cu un acord tranzitoriu de productie; acest lucru ne va asigura ca furnizarea de produse din fabrica din Brasov va continua, pana cand productia este transferata catre alte site-uri GSK sau alti producatori externi. Un obiectiv cheie al procesului de vanzare a fabricii cu un contract de productie tranzitoriu este mentinerea locurilor de munca pentru angajatii fabricii", mentioneaza sursa citata.

In iunie, GSK Romania a anuntat ca este in cautarea unui cumparator pentru fabrica de medicamente din Brasov, pe care o va inchide, in 2015, daca nu va gasi un investitor.

"Aceasta decizie a fost determinata de supracapacitatea de productie pentru formele orale solide, in reteaua globala de productie a GSK. Capacitatea de productie din Brasov este insuficient utilizata si nu exista potential de crestere pe termen lung pentru viitoare produse GSK sau volume ce ar putea fi fabricate in Brasov, pe fondul tehnologiei si echipamentelor limitate din fabrica", explica GSK.

Fabrica GSK are 243 de angajati. Unitatea de la Brasov, in care s-au investit aproximativ 100 de milioane de dolari, exporta peste 60% din productie in 60 de state.

GSK a cumparat, in 1996, 65% din actiunile Europharm, companie contolata de omul de afaceri Mihai Miron si care detinea o fabrica de medicamente la Brasov. In 2003, GSK a preluat si restul de 35% din actiunile Europharm.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#fabrica GSK, #fabrica de medicamente, #GSK Brasov , #Companii farmaceutice