Elvetienii de la Novartis incep ancheta cu privire la acuzatiile de mituire a medicilor chinezi

Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 08:27
1599 citiri
Elvetienii de la Novartis incep ancheta cu privire la acuzatiile de mituire a medicilor chinezi

Uriasa companie farmaceutica elvetiana Novartis a deschis o ancheta interna ca urmare a acuzatiilor de coruptie lansate in presa chineza, care se refereau la Alcon, filiala sa specializata in oftalmologie, informeaza AFP, citand un comunicat al companiei.

"Alcon nu tolereaza activitatile care nu sunt conforme legilor si reglementarilor in pietele unde operam", a indicat grupul intr-un comunicat, precizand ca "societatea lanseaza o ancheta interna ori de cate ori ia cunostinta despre cea mai mica acuzatie".

Potrivit cotidianului chinez 21st Century Business Herald, Alcon ar fi propus mita medicilor in aproape 200 de spitale in China.

Ziarul, care se refera la un informator citat sub numele "Zorro", informeaza ca Alcon ar fi recurs la un intermediar pentru a propune medicilor fonduri, calificate drept "cheltuieli de cercetare" pentru studii postclinice si pentru implanturi oculare care nu avut loc niciodata.

Grupul farmaceutic elvetian a precizat ca ia masuri de corectie rapid atunci cand sunt identificate comportamente nepotrivite.

Acuzatiile de coruptie impotriva grupurilor farmaceutice s-au multiplicat in cursul ultimelor luni.

Autoritatile chineze au acuzat in special grupul britanic GlaxoSmithKline ca a varsat mite in acesti ultimi ani functionarilor, firmelor din sectorul farmaceutic, precum si spitalelor si medicilor pentru a-si spori vanzarile in China.

Peste 500 de milioane de dolari ar fi fost varsati astfel prin intermediul agentiilor de voiaj si proiecte de sponsorizare, potrivit politiei.

In august, autoritatile chineze deschisesera o ancheta impotriva grupului francez Sanofi, ca urmare a acuzatiilor de coruptie, de asemenea publicate in 21 st Century Business Herald.

Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Este oficial! Aplicațiile de tastatură din China permit interceptarea comunicațiilor
Potrivit unei analize publicate de MIT Technology Review, aplicațiile de tastatură utilizate de vorbitorii de limba chineză prezintă vulnerabilități care facilitează interceptarea textelor...
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a găsit o nouă modalitate prin care să afișeze reclame. Când vor apărea
YouTube a introdus recent un nou tip de reclame, numite „Pause Ads”, care se declanșează în momentul în care utilizatorii pun pauză videoclipului pe care îl urmăresc. Noua abordare...
#ancheta Novartis, #coruptie Novartis China, #mita companii farmaceutice, #mita medici firme farma , #Companii farmaceutice