GlaxoSmithKline face noi restructurari in Europa

Joi, 07 Februarie 2013, ora 17:28
2062 citiri
GlaxoSmithKline face noi restructurari in Europa
Foto: Topnews.in

Compania farmaceutica britanica GlaxoSmithKline (GSK), prezenta si pe piata din Romania, a anuntat miercuri ca intentioneaza sa accelereze procesul de restructurare a operatiunilor din Europa, dupa ce a inregistrat un profit net in scadere pentru 2012.

GSK a precizat ca in ultimele trei luni ale anului trecut a realizat un profit net de 839 milioane lire sterline, in scadere cu 35% comparativ cu perioada similara a lui 2011. Pe ansamblul anului trecut profitul net al GSK a scazut cu 13,2% pana la 4,56 miliarde lire sterline, transmite AFP.

Compania a dat vina pe mediul dificil din Europa pentru scaderea cu 3% a vanzarilor sale pana la 26,43 miliarde de lire sterline in 2012 si a adaugat ca isi propune sa realizeze economii anuale de cel putin 1 miliard de lire sterline pana in 2016.

"Avand in vedere modificarile pe care le-am inregistrat in Europa, avem de gand sa demaram noi restructurari ale activitatilor farmaceutice europene pentru a reduce costurile, a imbunatati eficienta si a redistribui resursele pentru a sprijini oportunitatile de crestere pe aceste piete", a declarat directorul general al GSK, Andrew Witty.

In paralel cu aceasta restructurare, grupul va evalua alte optiuni strategice pentru a maximiza valoarea portofoliului sau actual si viitor in regiune, a adaugat Andrew Witty.

GlaxoSmithKline, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a preluat fabrica Europharm in anul 1998, iar in prezent Europharm Distributie este una dintre cele mai importante companii de distributie farmaceutica de pe piata locala.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#rezultate financiare GlaxoSmithKline, #profit GlaxoSmithKline, #industrie medicamente Europa, #restructurari GlaxoSmithKline , #Companii farmaceutice