GlaxoSmithKline va inchide fabrica din Brasov, daca nu gaseste un cumparator in 2013

Joi, 27 Iunie 2013, ora 16:49
2646 citiri
GlaxoSmithKline va inchide fabrica din Brasov, daca nu gaseste un cumparator in 2013

GlaxoSmithKline (GSK) a decis sa isi inchida fabrica de medicamente din Brasov pana in 2015, in cazul in care nu va identifica un posibil cumparator pentru aceasta in urmatorul semestru.

Decizia companiei este determinata de supra-capacitatea de productie actuala pe segmentul in care se incadreaza activitatea fabricii din Brasov, se arata intr-un comunicat al GSK.

"Decizia nu are nicio legatura cu performanta fabricii din Brasov si nici nu este un semn al faptului ca GSK nu mai investeste in piata din Romania. Decizia vine ca urmare a unui val de patente expirate care a dus la un exces de capacitate privind formele solide orale. GSK ramane dedicata pietei din Romania unde vom continua sa fim un angajator important, cu peste 650 de angajati in diviziile farma si distributie si intentionam sa investim in urmatorii 5 ani intre 8 si 10 milioane euro in cercetare si dezvoltare", spune Pascal Prigent, Director General GlaxoSmithKline Romania.

Fabrica de la Brasov are 243 de angajati, iar produsele sale sunt exportate in peste 80 de tari. Investitiile de pana acum ale GSK in aceasta unitate de productie depasesc 100 de milioane de dolari.

Fabrica a fost deschisa in urma cu 20 de ani si produce o gama variata de medicamente de la tratamente HIV/SIDA, medicamente pentru boli respiratorii, depresie si raceala si gripa/anti-inflamatorii.

Profit in scadere pe piata europeana pentru GSK

Decizia vine in contextul in care GSK a anuntat o serie de restructurari in Europa, in contextul in care profitul de pe vechiul continent a scazut in 2012 cu 13,2%, fata de anul anterior.

Compania a dat vina pe mediul economic dificil european pentru scaderea cu 3% a vanzarilor sale pana la 26,43 miliarde de lire sterline in 2012 si a adaugat ca isi propune sa realizeze economii anuale de cel putin 1 miliard de lire sterline pana in 2016.

"Avand in vedere modificarile pe care le-am inregistrat in Europa, avem de gand sa demaram noi restructurari ale activitatilor farmaceutice europene pentru a reduce costurile, a imbunatati eficienta si a redistribui resursele pentru a sprijini oportunitatile de crestere pe aceste piete", a declarat directorul general al GSK, Andrew Witty, in februarie 2013.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#inchidere fabrica medicamente Brasov, #fabrica GlaxoSmithKleine Brasov, #inchidere fabrica GlaxoSmithKleine, #vanzare fabrica GSK Brasov, #supraproductie medicamente GSK , #Companii farmaceutice