Pfizer uimeste pietele cu rezultate peste asteptari

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 19:05
1620 citiri
Pfizer uimeste pietele cu rezultate peste asteptari

Pfizer a raportat rezultate peste asteptari pentru trimestrul trei, sustinute de deprecierea dolarului care a sporit valoarea vanzarilor pe pietele emergente.

Cu toate acestea, la sfarsitul sesiunii de tranzactionare de marti, actiunile Pfizer au scazut cu 0,6% in contextul in care Grecia a anuntat decizia de a organiza un referendum privind masurile de austeritate agreate de liderii din zona euro, potrivit Barron's.

Cel mai mare producator de medicamente si-a crescut estimarile privind profitul anual pe 2011 si a reiterat faptul ca in 2012 castigurile vor fi asemanatoare cu cele inregistrate anul acesta, chiar si dupa ce va ceda drepturile asupra medicamentului Lipitor, impotriva colesterolului, care ii aducea castiguri de 10 miliarde de dolari pe an.

"A fost un trimestru puternic pentru Pfizer, iar managementul costurilor se indreapta in directia buna, chiar daca se pregatesc sa piarda brevetul pentru Lipitor", a declarat Damien Conover, analist Morningstare, citat de Reuters.

Castigurile Pfizer, dar si valoarea actiunilor companie au fost destul de scazute in ultimii cinci ani, din cauza ingrijorarii ca medicamentul Lipitor nu va avea succes, dar si a ingrijorarilor de pe piete ca Pfizer nu e capabila sa produca medicamente cu vanzari uriase.

Actiunile companiei au crescut cu 2,2 procente, pana la 19,68 de dolari, marti dimineata, chiar daca indicele extins S&P 500 a coborat cu 2,2 procente.

Aflata sub conducerea lui Ian Read, compania si-a redus bugetele de cercetare si planuieste sa reduca vanzarile la unitatile sale nonfarmaceutice.

O sumedenie de medicamente promitatoare marca Pfizer isi pregatesc intrarea pe piata, iar acest lucru a mai recastigat increderea in laboratoarele companiei.

Deprecierea dolarului a venit in avantajul Pfizer

Pfizer raporta, marti, castiguri de 3,74 miliarde de dolari, sau 48 de centi pe actiune in trimestrul trei, raportat la aceeasi perioada din 2010, cand profitul a fost de 866 milioane de dolari, sau 11 centi pe actiune.

Veniturile companiei au crescut cu 7 procente, pana la 17,19 miliarde de dolari, cu mult peste asteptarile analistilor de pe Wall Street, care estimau un venit de 16,42 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, veniturile ar fi crescut cu doar 1 procent, daca dolarul nu s-ar fi depreciat. Aceasta depreciere a sporit puternic valoarea vanzarilor de peste ocean, spun analistii.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#rezultate Pfizer, #vanzari Pfizer, #pfizer , #Companii farmaceutice