Colosul care vrea sa "tina in brate" Yahoo: Vezi cine oferteaza gigantul IT

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 09:54
1625 citiri
Colosul care vrea sa "tina in brate" Yahoo: Vezi cine oferteaza gigantul IT

Compania Thomas.H.Lee Partners (THL) s-a aratat interesata in cumpararea actiunilor Yahoo din SUA, spre deosebire de alti ofertati carora le fac cu ochiul doar un pachet minoritar de actiuni sau chiar asocierea cu parteneri giganti din Asia.

THL spera sa preia compania Yahoo din SUA, care s-ar putea ridica la o valoare de 5-6 miliarde de dolari. THL se bazeaza pe experienta sa in gestionarea altor active media precum Nielsen Co, Clear Channel si Univision, scrie Reuters.

Pentru atingerea obiectivelor sale, THL isi traseaza o cale diferita fata de alte firme de capital private cum ar fi Silver Lakel, KKR si TPG, care vor intra in licitatie pentru o participatie de pana la 20%.

Microsoft Corp ajuta la finantarea unei investitii Silver Lake in Yahoo, care are o valoare de piata de aproximativ 19 miliarde de dolari.

Membrii consiliului Yahoo se vor intalni in cursul zilei de mari pentru a evalua posibilitatea unei investitii minoritare.

Un alt grup de firme, printre care Blackstine Group, Bain Capital si Hellman&Friedman se afla in discutii pentru asocierea cu compania chineza Alibaba Group si Softbank Corp din Japonia, care doresc de asemenea cumpararea unei participatii minoritare in cadrul Yahoo, spun surse.

Yahoo a stagnat in ultimii ani din cauza concurentei dintre Google si Facebook si, in prezent, este in cautare unui nou CEO.

Mai multe companii, printre care si THL, vor semna in aceasta saptamana acorduri de confidentialitate, care le vor permite accesul la informatiile financiare ale companiei.

TPG, KKR Silver Lake si Microsoft au semnat deja acorduri de confidentialitate cu Yahoo in ultimele saptamani pentru a se pregati cu oferte de investire in cadrul companiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#actiuni yahoo, #ceo nou yahoo, #ofertanti yahoo, #achizitie yahoo , #Companii internet