Siveco obtine un contract de 3,3 milioane de euro pentru un proiect e-learning la Justitie

Miercuri, 29 Mai 2013, ora 06:41
3277 citiri
Siveco obtine un contract de 3,3 milioane de euro pentru un proiect e-learning la Justitie
Invatamant online pentru magistrati. Foto: axente.ro

Dorinta magistratilor de autoperfectionare prin intermediul unui sistem IT e-lerarning costa peste trei milioane de euro. Licitatia organizata pentru acest proiect a fost castigata de SIVECO.

Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), in calitate de Organism Intermediar, si Ministerul Justitiei , in calitate de beneficiar, au incheiat un contract prin care Ministerului Justitiei ii este acordata finantare nerambursabila pentru implementarea proiectului "Platforma de e-Learning cu specific IT pentru Ministerul Justitiei si sistemul judiciar din Romania". Este un al doilea mare proiect informational in Justitie, dupa controversatul ECRIS.

Invatamant judiciar online

In urma licitatiei, dintre cei sase participanti, contractul pentru implementarea proiectului a fost castigat de SIVECO, pe baza criteriului "cea mai buna oferta din punct de vedere economic".

Proiectul "Platforma de e-Learning cu specific IT pentru Ministerul Justitiei si sistemul judiciar din Romania" face parte din Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice. Obiectivul proiectului este dezvoltarea unei platforme de e-learning care sa permita furnizarea unor solutii de invatamant pentru sistemul judiciar, cu continut specific, prin mijloace electronice, disponibile on-line.

Proiectul implica si dotarea cu o serie de echipamente hardware a beneficiarilor directi ai acestuia (MJ, Inalta Curte de Casatie si Justitie, Tribunalul Bucuresti si judecatoriile de sector, Curtea de Apel Bucuresti, Institutul National al Magistraturii, Scoala Nationala de Grefieri, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, Curtea de Apel Timisoara etc.)

IT-ul nu are priza la instante

De-a lungul timpului, Justitia a ma investit milioane de euro in proiecte informationale, dar fara succesul scontat. unul dintre ele este celebrulproiect ECRIS. Un raport de audit facut de Curtea de Conturi pe acest proiect a scos la iveala numeroase carente."Economicitatea cheltuielilor, necesitate de informarea justitiabililor si cresterea gradului de transparenta a actului de justitie, prin intermediul suportului electronic, reprezinta deziderate ce nu au fost atinse", aratau printre altele consilierii de conturi care au realizat auditul in 2011.

De asemenea, Curtea de Conturi a semnalat si faptul ca "economicitatea cheltuielilor, necesitate de informarea justitiabililor si cresterea gradului de transparenta a actului de justitie, prin intermediul suportului electronic, reprezinta deziderate ce nu au fost atinse, accesul public la o parte a informatiilor continute in dosare efectuandu-se, in continuare, prin efectuarea de cheltuieli legate de deplasarea la arhivele instantelor, fara a contribui la reducerea birocratiei si factorilor de stres".

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#proiect e learning, #SIVECO proiect e learning , #Companii internet