Alcatel-Lucent: 2011, primul an cu profit din ultimii cinci

Vineri, 10 Februarie 2012, ora 13:45
1561 citiri
Alcatel-Lucent: 2011, primul an cu profit din ultimii cinci

Producatorul de echipamente pentru retele de telecomunicatii Alcatel-Lucent a inregistrat anul trecut un profit net de 1,1 miliarde euro, primul din ultimii sase ani, si estimeaza cresterea marjelor in acest an, precum si castiguri suplimentare din exploatarea portofoliului de brevete de inventie.

Actiunile companiei au crescut cu pana la 22% vineri la Paris, transmite Bloomberg.

Grupul format in 2006 prin fuziunea Alcatel cu Lucent Technologies a incheiat astfel o campanie de trei ani care a avut ca obiectiv revenirea la profit.

Alcatel-Lucent vrea sa obtina incepand din acest an venituri suplimentare semnificative din licentierea celor 29.000 de brevete pe care le detine, care vizeaza in principal industria telecom, tehnologii de linie fixa si wireless.

Strategia este similara cu cea adoptata de compania rivala Ericsson, producatorii de echipamente pentru telecomunicatii fiind afectati pe de o parte de scaderea cererii din partea operatorilor si, pe de alta parte, de concurenta dura din partea rivalilor din China, precum Huawei, care au reusit sa castige in ultimii ani "felii" substantiale din piata.

Inaintea profitului din 2011, Alcatel-Lucent a acumulat timp de cinci ani pierderi de aproape 10 miliarde euro.

Compania a vandut numeroase active pentru a reveni pe profit, inclusiv o participatie la producatorul de echipamente destinate industriei aeronautice Thales. In trimestrul al patrulea, Alcatel-Lucent a vandut divizia de software pentru call-center catre fondul Permira Advisers petnru 1,5 miliarde de dolari, insa castigul va fi bugetat in primul trimestru al acestui an.

Ericsson a anuntat in ianuarie scaderea profitului din cauza cererii in declin din America de Nord, actiunile companiei coborand cu 14% in ziua comunicarii datelor.

Nokia Siemens Networks, un alt nume important in industria echipamentelor pentru telecomunicatii, a anunsat in noiembrie ca va concedia 17.000 de angajati, 23% din forta de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#rezultate financiare alcatel lucent, #profit alcate lucent 2011 , #Companii IT