Alibaba vrea sa vanda obligatiuni pe piata americana in valoare de 8 miliarde de dolari

Vineri, 14 Noiembrie 2014, ora 12:00
1891 citiri
Alibaba vrea sa vanda obligatiuni pe piata americana in valoare de 8 miliarde de dolari
Foto: Alibaba

Alibaba va lansa prima sa emisiune obligatiuni in SUA, profitand de costurile reduse pentru a strange fonduri pentru refinantare, la numai doua luni de la oferta sa publica initiala plina de succes.

Compania va oferi investitorilor institutionali titluri printr-un asa-numit plasament privat 144A saptamana viitoare, a anuntat compania intr-un comunicat. Emisiunea se poate apropia de pragul de 8 miliarde de dolari, au spus surse apropiate companiei, citate de Financial Times.

Emisiunea de titluri va fi intermediata de Morgan Stanley, Citigroup, Deutsche Bank si JPMorgan Chase si au ratingurile A+ de la Standard & Poor si A1 de la Moody.

Analistul Tony Tang de la S&P a spus ca se asteapta ca Alibaba "sa isi mentina pozitia dominanta pe piata, rentabilitatea si pozitia neta in numerar in urmatoarele 24 luni".

Alibaba, care a colectat suma record de 25 miliarde de dolari prin oferta sa publica initiala (IPO), a dezvaluit faptul ca a epuizat in totalitate o facilitate de credit de 8 miliarde de dolari si a precizat, atunci, ca a apelat la o noua facilitate de credit pentru finantarea unor tranzactiide in valoare de trei miliarde de dolari.

Valoarea de piata a Alibaba a ajuns la 285 miliarde de dolari

Valoarea de piata a Alibaba a urcat de la 168 miliarde de dolari, dupa finalizarea IPO, la 285 miliarde de dolari, ajungand printre cele mai mari zece companii din lume.

Corporatiile interesate de atragerea de fonduri au intrat pe pietele din SUA in ultimii ani, datorita costurilor de indatorare atractive, precum si de numarul mare de fonduri de investitii pe termen lung.

Grupuri straine au vandut in SUA, in acest an, obligatiuni in valoare record de 532 miliarde de dolari, in crestere de la 503 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului 2013, potrivit Dealogic. Principalul jucator din acest an a fost Petrobras Brazilia, care a vandut obligatiuni in valoare de 8,5 miliarde de dolari in luna martie in sase transe, cu scadente cuprinse intre trei si 30 ani.

Companii multinationale apeleaza la aceasta piata americana a-si finanta operatiunilor din SUA si pentru tranzactionarea pe pietele internationale. Dupa cei din sectorul financiar, cei mai mari emitenti de astfel de obligatiuni provin din sectoarele petrolului si gazelor si al mineritului.

Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
Funcția de confidențialitate introdusă de WhatsApp Web. Utilizatorii își pot muta conversațiile într-un folder cu parolă
WhatsApp introduce o caracteristică nouă de confidențialitate pentru versiunea sa web, oferindu-le utilizatorilor posibilitatea de a bloca conversațiile printr-o funcție numită Chat Lock....
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toți operatorii de transport feroviar, integrați pe Ghișeul Unic. Schimbări la cumpărarea biletelor
Toţi cei şase operatori de transport feroviar de călători care prestează servicii publice sunt integraţi şi activi în sistemul Ghişeul Unic dezvoltat de Autoritatea pentru Reformă...
#Alibaba obligatiuni, #finantare alibaba sua , #Companii IT