Amazon "sparge" piata tabletelor: Kindle Fire, ajunge din urma iPad

Marti, 21 Februarie 2012, ora 09:03
2370 citiri
Amazon "sparge" piata tabletelor: Kindle Fire, ajunge din urma iPad

Cele mai recente cifre publicate de firma de cercetare iSuppli, IHS, arata ca ebook-ul Amazon Kindle Fire a ocupat 14% din piata tabletelor in trimestrul IV din 2011.

Cu livrari raportate la 3,9 milioane de unitati, Amazon nu ar fi putut avea un start mai bun in 2012. Cu toate acestea livrarile pe viiitor vor depinde in mare masura de cresterea consumului pentru trimestrul I si II din 2012, potrivit Forbes.

Amazon concureaza in e-commerce si e-content cu companii precum Ebay, Apple si Google. Cresterea inregistrata de Kindle Fire de la aproape zero in trimestru al III-lea din 2011 la o cota de piata de 14% in trimestrul urmator.

Avansul pe care l-a inregistrat Amazon nu a facut altceva decat sa dea "batai de cap" Samsung, a carei cota de piata a scazut de la 11% la 8%. Avand in vedere faptul ca Amazon Kindle continua sa taie din preturile produselor, partenerii Android vor intampina un moment greu cand va veni vorba de stabilirea preturilor.

Graficul arata ca am intrat in era unei "piete a tabletelor".

Apple a livrat 15,4 milioane de iPad-uri in trimestru 4, in timp ce Amazon si Samsung au livrat 3,89 de milioane de tablete si respectiv 2,14 milioane. Un total de 27,1 milioane de tablete au fost livrate pe parcursul ultimului trimestru din 2011, ceea ce echivaleaza cu o crestere de 55%.

Atat Apple cat si Amazon vin cu idei complet diferite, preturi concurentiale si noi caracteristici. Amazon, insa, este mai mult decat bucuros sa-si vanda Kindle Fire sub 200 de dolari, intrucat scopul sau este de a vinde continutul si nu de a scoate in evidenta performantele hardware-ului.

Companii precum Samsung au venit cu dispozitive precum Galaxy Note, care nu intra neaparat in categoria smartphone-urilor si a tabletelor. Avand in vedere ca majoritatea companiilor vin cu idei noi de tablete, este foarte posibil sa asistam la un "razboi" nedeclarat pe aceasta piata a tabletelor.

Intregul profit net al Amazon pe trimestrul patru din 2011 a scazut pana la 177 milioane de dolari sau 38 centi/actiune, de la 416 milioane de dolari cu un an in urma, iar veniturile companiei au crescut cu 35%, pana la 17,43 miliarde de dolari.

Pentru primul trimestru din acest an, oficialii Amazon au subliniat ca se asteapta la venituri intre 12 si 13,4 miliarde de dolari si pierderi operationale intre 200 si 100 milioane dolari.

Compania a mai anuntat ca a incheiat anul 2011 cu 56.200 de angajati, in crestere cu 67% comparat cu aceeasi perioada a anului trecut.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#cota piata amazon kindle fire, #venituri amazon, #pret tableta amazon, #concurenti amazon, #profit net amazon, #vanzari kindle fire amazon , #Companii IT