Amazon vrea sa cumpere RIM

Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 09:40
1318 citiri
Amazon vrea sa cumpere RIM

Amazon se gandeste sa achizitioneze compania canadiana Research in Motion, creatoarea BlackBerry, dupa ce aceasta a avut un an foarte greu din punct de vedere financiar.

Compania americana Amazon a instruit o banca de investitii sa analizeze posibilitatea de achizitie a RIM, conform Reuters, desi sursele nu au mentionat si cat de aproape de finalizarea afacerii sunt cele doua companii, relateaza TechCrunch.

Marea intrebare, pentru analistii publicatiei, este de ce ar vrea Amazon sa cumpere RIM. Conform unor estimari ale Citigroup din noiembrie, un telefon semnat de Amazon ar putea fi lansat in 2012. Astfel, raspunsul intrebarii de mai sus ar putea fi ca astfel, compania americana ar achizitiona RIM pentru a castiga o platforma de start pentru telefonul lor.

De asemenea, RIM detine o serie de patente pentru tehnologii wireless care ar putea interesa Amazon, daca acestia si-ar dori sa se dezvolte pe segmentul mobile.

Nu numai Amazon ar fi interesata de achizitionarea RIM, bancherii incercand sa convinga atat HTC, cat si Samsung sa faca o miscare in aceasta directie, conform Reuters.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Amazon achizitie RIM, #Blackberry RIM, #Amazon achizitii 2012 , #Companii IT