Apple concediaza doi directori. Marul discordiei: Esecul hartilor iOS

Marti, 30 Octombrie 2012, ora 12:10
1636 citiri
Apple concediaza doi directori. Marul discordiei: Esecul hartilor iOS

Doi dintre direcorii cheie ai Apple parasesc compania din cauza schimbarilor in politica de management a lui Tim Cook.

Apple a renuntat la seful diviziei de software pentru dispozitive mobile, Scott Forstall si la seful departamentului de retail, John Browett din cauza neintelegerilor cu directorul general al companiei, Tim Cook.

Apple i-a cerut directorului Scott Forstall sa plece din companie, dupa ce a refuzat sa prezinte scuze clientilor pentru problemele cauzate de serviciul de harti, iar responsabilitatea a fost asumata de directorul general, Tim Cook, au declarat surse apropiate situatiei.

Incidentul a reprezentat ultima ciocnire dintre Forstall, un fost protejat al lui Steve Jobs si cu alti directori din cadrul Apple, scrie cotidianul american Wall Street Journal, preluat de Mediafax.

Apple a lansat propriul serviciu de harti in septembrie, cand a introdus noul sistem de operare iOS 6 si a lansat la vanzare iPhone 5. Utilizatorii s-au plans, insa, ca noul serviciu de harti contine erori geografice, are deficite de informatii si nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informatii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale strazilor.

Forstall ar fi afirmat, la momentul respectiv, ca Apple poate rezolva problema creata de reactia puternic negativa a clientilor la deficientele hartilor fara sa-si ceara scuze.

Comunicatul de presa, semnat de directorul general

Cook si alti directori Apple nu au fost de acord cu Forstall, iar in final directorul general al Apple a semnat comunicatul in care producatorul iPhone cerea scuze clientilor.

Schimbarea de management este una dintre cele mai puternice din ultimii ani la Apple. De asemenea, compania a anuntat si plecarea sefului de retail, John Browett, fara legatura cu cea a lui Forstall. Surse apropiate situatiei au afirmat ca Apple i-a cerut si lui Browett, recent numit sef la retail, sa plece, dupa ce acesta nu s-a integrat si a comis unele greseli.

Plecarea lui Forstall s-a produs dupa amplificarea tensiunilor cu membri ai conducerii companiei. De mai multi ani, directori seniori ai Apple s-au plans ca Forstall nu coopereraza si arata ostentativ relatia sa cu Steve Jobs. Dupa decesul lui Jobs, tensiunile dintre Forstall si ceilalti directori au crescut, au afirmat sursele.

Sub conducerea lui Cook, incepand din august 2011, conducerea Apple a ramas relativ stabila, insa noul sef i-a pregatit pe unii directori pentru posturi mai importante. In august, Cook l-a promovat pe Craig Federighi, care a supravegheat divizia de software pentru Mac-uri, in pozitia de vicepresedinte senior. Federighi va prelua responsabilitatile lui Forstall la divizia de software iOS.

Forstall, un veteran de 15 ani la Apple, a fost un protejat al lui Steve Jobs, iar numele sau a fost in anumite momente vehiculat ca posibil succesor al acestuia. Forstall a avansat repede la Apple, unde si-a format o reputatie pentru predispozitia de a-si asuma riscuri. Era insa o persoana cu care se lucra dificil, a afirmat o sursa.

Apple va cauta un inlocuitor pentru Browett, iar intre timp divizia acestuia va fi controlata de directorul general.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#manageri Apple, #conducere apple, #concedieri Apple, #Cook concedieri Apple , #Companii IT