Apple lucreaza la inlocuitorul smartphone-ului: un computer ceas

Vineri, 28 Decembrie 2012, ora 10:55
15929 citiri
Apple lucreaza la inlocuitorul smartphone-ului: un computer ceas

Apple lucreaza la un nou produs care ar putea sa inlocuiasca smartphone-urile, un computer watch cu ecran de 1,5 inci (3,8 centimetri), potrivit unor surse din randul furnizorilor asiatici ai Apple.

Intel si Apple lucreaza la un ceas iOS cu Bluetooth si ecran de 1,5 inci, au declarat doua surse pentru portalul chinez Tech163.com, preluat de Business Insider.

"Zvonurile misterioase care apar din Asia trebuie primite cu precautie. (...) Conceptul de computer portabil este insa popular in randul celor pasionati de tehnologie", scrie Business Insider. Aceasta este o linie de produse pe care Apple ar putea eventual intra, afirma Gene Munster, analist la firma de cercetare Piper Jaffray.

Consumatorii sunt deja interesati de un ceas iOS. Potrivit portalului NextWeb, 70.000 de persoane au contribuit pe platforma pe Kickstarter.com la o finantare de 10 milioane de dolari pentru dezvoltarea unui ceas, numit Pebble, care sa se conecteze la iPhone.

Un alt argument ar fi ca Apple cheltuieste miliarde de dolari pe proiecte despre care nimeni nu stie nimic in afara companiei, potrivit Business Insider.

Mai multe informatii ridica, insa, semne de intrebare referitor la ceasul Apple.

Potrivit surselor, Intel ar fi propus conceptul celor de la Apple, care ar fi acum interesati sa fabrice un astfel de dispozitiv. In mod obisnuit, Apple isi proiecteaza produsele, dupa care cauta furnizori.

De asemenea, actualele produse iOS ale Apple, inclusiv iPad si iPhone, folosesc cipuri ARM si nu Intel.

Faptul ca Apple lucreaza la un asemenea proiect nu ar trebui sa surprinda. Apple a devenit in ultimii ani cea mai valoroasa companie din lume pentru ca a fost dispusa sa-si canibalizeze propriile produse, afirma Munster. iPhone a preluat afacerile iPod, iar iPad inlocuieste computerele Mac si laptopurile.

Eventual, Apple va gasi un inlocuitor pentru smartphone sau o va face altcineva, scrie Business Insider.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
#Apple computer ceas, #Apple proiect nou, #inlocuitor smartphone Apple , #Companii IT