BenQ ramane lider pe piata videoproiectoarelor, cu o cota de peste 40% in Romania

Marti, 27 Mai 2014, ora 12:04
1288 citiri
BenQ ramane lider pe piata videoproiectoarelor, cu o cota de peste 40% in Romania

BenQ, unul dintre principalii producatori de videoproiectoare, a avut in primul trimestru al acestui an o cota de 41,5% pe piata de profil din Romania, fiind primul clasat, conform datele oficiale publicate de compania de cercetare si analiza Future Source Consulting.

Compania isi pastreaza pozitia de lider pentru al saselea an consecutiv pe piata de profil din Romania, dupa ce a vandut in primele trei luni ale anului tot atatea proiectoare cat urmatoarele patru branduri clasate in top.

"La nivelul intregii piete, proiectoarele cu rezolutii Full HD (1920 x 1080p) si cele cu rezolutie WXGA (1280 x 800p) au avut cea mai buna evolutie comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce arata influenta pe care Campionatul Mondial de Fotbal 2014 o va avea asupra pietei. In primele trei luni din 2014 au crescut cu 20% vanzarile de proiectoare Full HD si cu 27% cele pentru modelele WXGA. Acestea din urma pot fi utilizate atat in mediile educationale si de business, datorita formatului imaginii care este compatibil cu formatul display-urilor de computer sau tableta, dar si pentru aplicatii casnice, pentru vizionari de filme si meciuri in format 16:9", a declarat Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.

BenQ, 52% - cota pe segmentul Home Cinema

Astfel, in primul trimestru al acestui an, BenQ a avut o cota de piata de 52% pe segmentul proiectoarelor Home Cinema care dispun de rezolutie Full-HD, ofera proiectie 3D si conversie de la formatul 2D la 3D. Pe acest segment al modelelor pentru utilizare casnica, piata evolueaza catre proiectoarele cu functii performante si rezolutii mari, pentru a asigura o experienta cinematografica imersiva si completa.

"In primele trei luni ale anului, pretul mediu platit pentru un proiector a crescut cu cinci procente comparativ cu anul trecut, ceea ce se traduce in produse cu luminozitate mai mare, de 3.000 de ANSI lumeni, segment pe care BenQ a inregistrat un avans de 22%, cu rezolutie Full HD, cu functii 3D, dar si cu conectivitate complexa", explica Dragos Salamac. BenQ detine o cota de 56% din totalul proiectoarelor 3D vandute pe piata din Romania in primul trimestru al anului.

Cat priveste segmentul institutional (educatie), BenQ ocupa prima pozitie in piata dupa vanzari, cu o cota de de 40%, iar pe segmentul produselor de tip "Corporate Display" (proiectii in birouri, advertising) are o cota de piata de 41%.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#BenQ proiectoare, #romania benq, #piata proiectoare , #Companii IT