Bonusuri de 15 milioane de dolari pentru principalii directori Google

Miercuri, 13 Martie 2013, ora 09:56
1501 citiri
Bonusuri de 15 milioane de dolari pentru principalii directori Google
Foto: Eric Schmidt, presedintele executiv Google

Compania americana Google, lider pe segmentul motoarelor de cautare pe Internet, le va plati celor patru directori ai sai bonusuri de aproape 15 milioane de dolari pentru performantele lor de anul trecut.

Intr-un comunicat transmis Autoritatii bursiere americane (SEC) se arata ca presedintele executiv al Google, Eric Schmidt, va obtine cel mai mare bonus, in valoare de 6 milioane de dolari, el avand deja o avere estimata la 8 miliarde de dolari, transmite AP.

Pentru a-si diversifica portofoliul in 2012, Schmidt intentioneaza sa vanda pana la 3,2 milioane de actiuni Google, cotate in prezent la 2,6 miliarde de dolari. Vanzarea celor 3,2 milioane de actiuni se va face treptat pentru a nu destabiliza cotatia titlurilor Google.

Sub conducerea lui Eric Schmidt (57 de ani), Google a devenit cel mai mare motor de cautare pe Internet din lume. In luna aprilie 2011, Schmidt a cedat functia de CEO catre co-fondatorul Google, Larry Page.

Principalul avocat al Google, David Drummond, va primi un bonus de 3,3 milioane de dolari, in timp ce directorii financiari Patrick Pichette si Nikesh Arora vor obtine cate un bonus de 2,8 milioane de dolari.

Anul trecut, Google a inregistrat o crestere a profitului de 10%. Profitul net inregistrat de Google in ultimul trimestru din 2012 a fost de aproape 2,9 miliarde de dolari sau 8,62 dolari pe actiune, comparativ cu un castig de 2,7 miliarde de dolari sau 8,22 dolari pe actiune in perioada similara din 2011.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#bonus directori Google, #vanzare actiuni Google, #crestere profit Google, #rezultate financiare Google , #Companii IT