Care sunt cele mai mari companii din domeniul IT

Vineri, 10 August 2012, ora 16:41
1979 citiri
Care sunt cele mai mari companii din domeniul IT
Steve Ballmer, seful Microsoft

Companiile de IT se numara printre cele mai de succes afaceri din istorie.

Desi Facebook si Zynga au dezamagit investitorii dupa listarea la bursa, companii precum Microsoft si IBM, sunt vazute ca fiind foarte sigure si profitabile.

Business Insider a realizat o lista a unora dintre cele mai puternice intreprinderi din domeniul IT, lasand insa deoparte afacerile orientate foarte mult catre vanzarea de produse consumatorilor, precum Apple, Facebook sau Google.

Locul zece este ocupat de Infosys, companie din India care ofera servicii IT, consultanta si solutii pentru companii. Valorea de piata a companiei este de 24 miliarde de dolari.

Pe locul noua se afla Hewlett-Packard, cu o valoare de piata de 38 miliarde de dolari. Compania produce PC-uri, imprimante, servere, echipamente de retelistica si software de management IT, servicii de stocare in cloud si multe altele. Serviciile de stocare online reprezinta pentru HP o mare posibilitate de dezvoltare, mai ales in conditiile actuale ale pietei.

Pe locul opt se afla VMware, companie care dezvolta un program care permite companiilor sa ruleze mai multe aplicatii pe servere. Valoarea de piata a VMware este de 40 miliarde de dolari, iar marea ocazie de dezvoltare a companiei se afla in tehnologiile destinate administrarii de retele.

Locul sapte este ocupat de EMC, cel mai mare actionar al VMware, cu o valoare de piata de 56 miliarde de dolari. Compania spera ca, prin serviciile oferite, sa ajunga un competitor serios pentru Cisco.

SAP este compania de pe locul sase. Reprezinta unul dintre cei mai mari producatori de software din lume, portofoliul companiei incluzand programe de planning al resurselor, finante, HR, vanzari si multe altele.

Siemens ocupa locul al cincilea, cu o valoare de piata de 80 miliarde de dolari. Producatorul de electronice creeaza echipamente pentru numeroase piete, din domenii diverse, inclusiv cea energetica si automotiva.

Cisco Systems se afla pe pozitia a patra. Intreprinderea produce echipamente de retelistica si are o gama variata de produse software si servicii in portofoliu.

In top trei regasim Oracle, prima companie din lista cu o valoare de piata care depaseste 100 miliarde de dolari. Mai exact, ea este cotata la 154 miliarde de dolari. Oracle ofera atat produse hardware, cat si software clientilor sai.

Gigantul IBM ocupa pozitia a doua, cu o valoare de piata de 229 miliarde de dolari. Compania produce servere, medii de stocare, echipamente de retelistica, software de mentenante, diverse unelte destinate administratorilor de retele.

Cea mai mare companie de IT este Microsoft, intreprinderea condusa de Steve Ballmer avand o valoare de piata de 254 miliarde de dolari. Microsoft castiga cea mai mare parte din bani din vanzarea de software catre companii, inclsiv sisteme de operare, solutii pentru administrarea de servere si multe altele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#companii it, #valoare piata companii IT, #intreprinderi IT , #Companii IT