Cisco cumpara una dintre companiile lui Murdoch pentru 5 miliarde de dolari

Joi, 15 Martie 2012, ora 18:31
1490 citiri
Cisco cumpara una dintre companiile lui Murdoch pentru 5 miliarde de dolari
Cisco a intrat pe piata serviciilor video

Cisco Systems, cel mai mare producator de echipamente de retelistica, va cumpara compania NDS Group pentru 5 miliarde de dolari. Miza: software-ul pentru servicii video de urmatoare generatie.

Pretul de achizitie include si datoriile firmei, dupa cum a declarat, joi, Cisco, conform Bloomberg. Consiliile de administratie ale ambelor companii au aprobat tranzactia, insa este asteptat acordul autoritatilor de reglementare si a consiliului concurentei. Acest lucru inseamna ca procesul va fi finalizat in a doua jumatate a acestui an.

NDS produce software pentru canale de televiziune cu plata, utilizat de British Sky Broadcasting Corp., Canal Plus si DirecTV. Unul dintre proprietarii companiei este News Corp, detinuta de mogulul media Rupert Murdoch, iar in actionariat se mai afla si firma de private-equity Permira Advisers LLP din Londra.

"Strategia noastra a fost intotdeauna setata dupa nevoile consumatorilor si a tinut pasul cu schimbarile din piata", a declarat John Chambers, CEO al Cisco. "Achizitia NDS se incadreaza perfect in aceasta strategie, oferindu-le furnizorilor de continut si servicii solutii video care duce la monetizarea de noi oportunitati".

News Corp si Permira au comparat NDS in 2008 printr-o tranzactie estimata la aproximativ 1 miliard de dolari. Compania lui Murdoch detine 49% din actionariat, restul fiind controlat de Permira.

Schimbarea la fata

CEO Cisco a inceput anul trecut implementarea unui plan de restructurare a companiei, in urma caruia au fost taiate locuri de munca, eliminate anumite directii de business si dezvoltate produsele profitabile. Compania a devenit mai competitiva in privinta preturilor in ultimul trimestru al anului, perioada in care au avut loc si nenumarate noi lansari.

Luna trecuta, compania a raportat o crestere de 10% a profitului, in al doilea trimestru al anului fiscal, peste asteptarile analistilor.

Compania a declarat ca se asteapta la o crestere a veniturilor de 5 - 7% in al treilea trimestru al anului fiscal.

Acest lucru inseamna ca Cisco vrea vanzari de 11,4 - 11,6 miliarde de dolari, aproximativ asemanatoare cu estimarile de pe Wall Street, de 11,46 miliarde de dolari.

Managementul Cisco se asteapta, de asemenea, la un profit brut de 61,5 pana la 62% in al treilea trimestru al anului fiscal care se incheie in aprilie.

In trimestrul al doilea, veniturile companiei au crescut cu 10,6% fata de aceeasi perioada a anului precedent, pana la 11,5 miliarde de dolari. Analistii se asteptau, in medie, la 11,23 miliarde de dolari.

Venitul net a crescut pana la 2,2 miliarde de dolari, sau 40 de centi/ actiune, de la 1,5 miliarde de dolari, sau 27 centi/ actiune, in perioada similara a anului fiscal trecut.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#cisco retele, #rupert murdoch, #top miliardari, #servicii video, #achizitii companii , #Companii IT